Sunwijzer.NL

Bagage vervoeren op de juiste manier

Deel artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Bagage

Om te zorgen dat je optimaal van jouw vakantie kunt genieten is het belangrijk dat je de juiste koffer voor jouw reis hebt aangeschaft. Om hier zeker van te zijn zetten wij er hier een paar op een rijtje. Dan kun je daarmee een goed overwogen keuze maken welke koffer bij jou past.

De traditionele koffer

Dit zijn de welbekende koffers die van oudsher gebruikt zijn. De koffer zonder wieltjes of andere poespas. Deze zijn erg handig voor bijvoorbeeld zakelijk gebruik, daarom worden ze vaak gezien in zakelijke omstandigheden. Maar voor verre reizen en lange vluchten zijn deze een stuk minder handig om te gebruiken. Dit omdat het een hele zware koffer kan worden die heel onhandig is om mee te nemen. Vaak worden deze ook niet gebruikt als handbagage maar als grote bagage, vandaar dat ze niet heel efficiënt zijn.

Trolley koffers

Dit is dé koffer van nu, de koffer met wieltjes. Deze zorgen voor optimale mobiliteit waardoor ze heel handig zijn om mee te nemen. Het zorgt ervoor dat je niet een hele zware koffer hoeft mee te slepen maar gewoon overeind kan blijven lopen doordat de koffer over wieltjes beschikt en zichzelf als het ware vervoerd. Daarom is dit de betere optie in vergelijking met de traditionele koffer. Het is erg fijn dat je niet constant een hele zware koffer hoeft op te tillen. Dit kan namelijk leiden tot pijn en een onprettig gevoel. Dit is vaak een grotere koffer die niet gebruikt wordt als handbagage. Veel grote leveranciers leveren dan ook trolleys, zoals Rimowa.

Een reistas

Een reistas is ook een optie om bagage mee te nemen. Deze zijn vaak een stuk kleiner dan koffers of trolleys en zijn daarom vaak als handbagage te gebruiken. Dat is erg handig omdat handbagage niet in het ruim wordt geplaatst en dus altijd bij je is. Het is heel handig omdat dat ook het lange wachten op de bagage heel veel scheelt. Wel kan er minder in een reistas dan in een grote koffer. Het is dus wel limiterend op ruimte voor bagage en benodigdheden. Dit is natuurlijk iets waar aan gedacht moet worden maar als er echt veel meer ruimte nodig is, zou het zelfs mogelijk zijn om een reistas te combineren met een koffer.

Conclusie

Dus, is er een winnaar tussen de koffers? Nee, integendeel, er zijn heel veel verschillende soorten en maten voor verschillende reizen en voorkeur. De ene persoon wil namelijk heel veel mee en heeft een grote koffer nodig, terwijl de andere een stuk minder meeneemt en aan handbagage genoeg heeft. Het is dus een kwestie vaan overweging voor jezelf en jouw persoonlijke voorkeur. Verder bieden veel koffers de perfecte mogelijkheden voor u.

Gerelateerd nieuws

Vakantie in Toscane

Als je over Italië begint heb je het over fantastische cultuur en historie. Naast prachtige plaatsen als Rome, Napels en Venetië is er ook nog

De topcampings in Italie

Italië is een ongelofelijk veelzijdig land waar diverse mooie regio’s en plaatsen te vinden zijn waar je kunt verblijven. Wanneer je een kampeervakantie gaat doorbrengen