Algemene informatie Aruba

aruba strand‘One Happy Island’ dat is de leus die veelvuldig gebruikt wordt om Aruba in slechts een paar woorden te omschrijven. De Arubanen zijn zo trots op de leus en op het eiland dat de leus ook alle nummerborden siert. Aruba behoort als land bij het Koninkrijk der Nederlanden. Het is slechts op 23 kilometer afstand gelgen van het schiereiland Paraguana van de Venezolaanse deelstaat Falcon. Officieel behoort Aruba tot de ABC-eilanden van de kleine Antillen. Aruba is een klein land binnen het Koninkrijk der Nederlanden, qua oppervlakte is het vergelijkbaar met het Nederlandse waddeneiland Texel. Aruba kenmerkt zich door de tropische palmenstranden, luxe comfortabele accommodaties, sfeervolle centra en een bruisende hoofdstad. Aruba heeft alles in zich om een geweldige vakantie te beleven. Het land is niet voor niets één van de meest populaire bestemmingen in het Caribisch gebied. Aruba ziet eruit zoals in de Caraïben gebruikelijk is, extreem droog en vrij weinig weelderige tropische vegetatie. Het eiland heeft prachtige witte zandstranden en en nog fascinerende onderwaterwereld. Nederlanders zijn graag geziene toeristen op het eiland en de meeste Nederlanders gaan verblijven aan de populaire westkust waar de bekendste stranden gelegen zijn. De bekendste stranden zijn namelijk Palm Beach en Eagle Beach. Ook op andere plaatsen op het eiland zijn wonderschone stranden gelegen, zoals het Rodgers Beach en Baby Beach, beide bij San Nicolas. Altijd al een vakantie willen vieren op het prachtige Aruba? Sla nu je slag en boek een Aruba vakantie voor 2015!

Geografie van Aruba

Aruba is gelegen in de Caraïbische Zee op ongeveer 20 kilometer afstand van Venezuela. Het eiland is het kleinste en meest westelijk gelegen eiland van de Benedenwindse eilanden. De omvang van Aruba is vergelijkbaar met die van het Nederlandse waddeneiland Texel. Aruba is namelijk 32 kilometer lang en maar 10 kilometer breed. Het tropische eiland is honderd miljoen jaar geleden ontstaan door onderzeese uitbarstingen, de kern van het eiland bestaat voornamelijk uit oude gesteenten. Het eiland is ongeveer 60 miljoen jaar geleden voor het eerst boven zeeniveau verschenen. Het oudste en meest vulkanische gedeelte van het eiland bevindt zich in het midden van het eiland. Dit is de hooiberg en is 165 meter hoog. Het hoogste punt van Aruba is niet de Hooiberg maar de Mount Jamanota met 189 meter. De hoofdstad van het land is Oranjestad.

Het weer in Aruba

Het land is gelegen in de tropen en daarom heerst er een heerlijk tropisch klimaat. De middagtemperatuur op het eiland is gemiddeld 29 graden Celsius. In een heel jaar valt er ongeveer 600 mm neerslag, maar dit kan soms afwijken. In sommige jaren is het ook wel eens voorgekomen dat er meer dan 1000 mm neerslag valt of dat er in een jaar helemaal geen neerslag valt. Officieel start het regenseizoen op Aruba in oktober en eindigt het in december. Tijdens het regenseizoen valt er voornamelijk regen in de nacht en vroeg in de ochtend over het algemeen is het overdag en in de avond droog en zonnig. Buiten het regenseizoen om valt er normaal gesproken geen neerslag, tenzij er een orkaan in de buurt komt. Aruba ligt buiten het orkaangebied en wordt hierdoor zelden getroffen door een orkaan. Het komt af en toe voor dat de orkaan dicht langs het eiland komt waardoor er iets gemerkt wordt van de orkaan. De warmste maanden op Aruba zijn augustus, september en oktober.

Bezienswaardigheden in Aruba

aruba strandAruba is een klein land in het Koninkrijk der Nederlanden maar er zijn veel bezienswaardigheden te bezichtigen. Er zijn bezienswaardigheden voor ieder wat wils. Naast de prachtige zandstranden en een boeiende onderwaterwereld zijn er diverse andere bezienswaardigheden op het eiland te bezichtigen zoals: Fort Zoutman, Oranjestad, Alto Vista kapel en het Nationaal Park Arikok. De meest bekende toeristische attractie van Aruba was de Natural Bridge. Dit was de langste natuurlijke brug in de Caraïben, maar is in 2005 ingestort door de werking van het zoute zeewater en de wind. Er zijn nog wel heel veel kleine natuurlijke bruggen te bezichtigen, waaronder één vlak naast Natural Bridge. Vooral natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen op het prachtige eiland. De meeste bezienswaardigheden hebben iets met de natuurschoon te maken van het eiland.

Overige informatie

Aruba is een fantastisch vakantie-eiland waar je helemaal tot rust kunt komen. Geniet van de prachtige witte zandstranden met op de achtergrond de wuivende palmbomen. Alles in Aruba zorgt voor een aangenaam verblijf. Het is niet voor niets dat iedereen Aruba omschrijft met de woorden ‘One Happy Island’ want je komt met een glimlach terug in Nederland als de vakantie er helaas alweer op zit. Je kan dan alleen nog maar met je gedachten terug naar de luxe en moderne accommodaties en de prachtige witte zandstranden. Aruba is één van de meest populaire vakantiebestemmingen in het Caraïbisch gebied en dat heeft allemaal te maken met het feit dat het eiland de perfecte mix aan vakantie ingrediënten heeft.