Algemene informatie Aruba

gp.Aruba.retouch2Aruba is misschien wel één van de mooiste eilanden in het Caraïbisch gebied. Het eiland heeft namelijk kilometers aan schitterende zandstranden, uitstekende accommodaties, bijzondere natuur en een hele gezellige maar knusse hoofdstad. Naast al dit moois wonen er op Aruba ook nog eens uiterst vriendelijke mensen. Aruba is niet voor niet het eiland met de leus ‘One Happy Island’. Als vakantieganger naar het mooie Aruba ondervindt je zelf hoe geweldig het eiland is. Het motto van de bewoners op het eiland is; niets moet, alles kan en wat vandaag niet komt, komt morgen wel. Op Aruba komen toeristen helemaal tot rust omdat ze de dagelijkse sleur achter zich kunnen laten. Ontspannen tijdens een Aruba vakantie komt zeker op plek één maar er zijn ook ontzettend veel mogelijkheden om watersporten te beoefenen. Maar de meeste toeristen komen naar Aruba vanwege de mooie witte zandstranden. De bekendste stranden van Aruba zijn Palm Beach en Eagle Beach. Maar er zijn ook andere mooie stranden te vinden op het eiland, zoals het Rodgers Beach en Baby Beach. Het eiland in het Caraïbisch gebied staat bij veel Nederlanders op het lijstje van droombestemmingen, maak nu dromen waar en boek een vakantie naar het altijd sfeervolle en prachtige Aruba.

Geografie, natuur en klimaat van Aruba

Het eiland is gelegen in de Caraïbische Zee voor de kust van Venezuela. Aruba is het kleinste en meest westelijke eiland van de Benedenwindse eilanden. Aruba is ongeveer qua oppervlakte even groot als het waddeneiland Texel. De lengte van Aruba is slechts 32 kilometer en de breedte is ongeveer 10 kilometer. Officieel behoort Aruba tot de ABC-eilanden van de Kleine Antillen. Aruba is een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Het eiland is 60 miljoen jaar gelden ontstaan door onderzeese vulkanische uitbarstingen. Het midden van het eiland is het oudste en meest vulkanische gedeelte van Aruba. Dit is de Hooiberg van 165 meter hoog. Het hoogste punt van Aruba is niet de Hooiberg maar de Mount Jamanota met zijn 189 meters. De hoofdstad van Aruba is Oranjestad. Aruba is gelegen in de tropen en daarom heerst er een tropisch klimaat. De gemiddelde middagtemperatuur op het eiland is 29 graden Celsius. Het eiland ligt niet in een orkaan gebied maar kan wel last hebben van orkanen in de directe omgeving. Als de orkaan dicht langs het eiland komt wordt dit helemaal goed gevoeld. De beste reisperiode naar Aruba is van augustus tot en met september. Aruba staat voornamelijk bekend vanwege de prachtige witte zandstranden en de zon. Maar het eiland heeft ook een indrukwekkende natuur.

Cultuur en bezienswaardigheden van Aruba

aruba strandAruba is een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden en ondanks dat het een klein eiland is met de omvang van het waddeneiland Texel heeft Aruba meer dan genoeg bezienswaardigheden. Aruba heeft oogverblindende zandstranden, een indrukwekkende onderwaterwereld en een heel mooi Nationaal Park. De bekendste toeristische attractie van Aruba was altijd de Natural Bridge maar door deze is in 2005 ingestort als gevolg van de werking van de wind en het zoute water. In de buurt van de oorspronkelijke Natural Bridge zijn nog wel tientallen kleine natuurlijke bruggen te bezichtigen. Op het eiland heerst een uitermate relaxte sfeer. De lokale bevolking heeft de regel; niets moet, alles kan. Dit merk je over het hele eiland en hierdoor zal een ieder genieten van een heerlijke ontspannen vakantie op het ‘One Happy Island’ Aruba.

Overige informatie Aruba

Aruba is een geweldig mooie vakantiebestemming voor jong en oud. Kom helemaal tot rust op één van de prachtige witte zandstranden of geniet van de ontspannen sfeer die over het hele eiland aanwezig is. Aruba heeft het allemaal te bieden en om het zelf aan de lijven te ondervinden is een fantastische vakantie naar Aruba noodzakelijk. Stap één van de gezellige bars in voor een heerlijke cocktail of ga lekker uit eten in één van de sfeervolle restaurants met uiteenlopende specialiteiten. Ontdek daarnaast de prachtige onderwaterwereld van Aruba, want Aruba is een heus duikparadijs. Wacht niet langer en boek een vakantie naar het eiland met de eeuwige glimlach.