Sunwijzer.NL

Met de auto toeren op Curaçao

Deel artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Curaçao verkennen met de auto is heel goed mogelijk, wij raden aan om een auto te huren op dit schitterende eiland en gebruik te maken van een fly drive vakantie naar Curaçao. Met een huurauto op Curaçao kun je veel bezienswaardigheden zien of de vele stranden ontdekken die Curaçao te bieden heeft. Het is heel goed mogelijk om zelf auto te rijden op Curaçao, je hebt geen ander rijbewijs nodig, de weggebruikers rijden recht en het verkeer is relaxed. Op Curaçao is ook de regel vastgesteld dat je niet rechts mag inhalen, maar veel lokale mensen doen dit wel. Anticiperen is op Curaçao nóg belangrijker dan hier in Nederland, het kan namelijk zomaar voorkomen dat een voorganger stopt om iemand onderweg te begroeten. Het is heel voordelig om je huurauto te tanken op Curaçao, veel tankstations zijn 24 uur per dag geopend en de brandstofprijs is ook nog eens goedkoop. Om onaangename verrassingen te voorkomen is het raadzaam om je auto vooraf al te huren in plaats van ter plekke een auto huren. Het is wel oppassen met parkeren op Curaçao, een auto zien criminelen als lokaas. Hierbij gaat het niet alleen om spullen die zich in de auto bevinden maar ook auto-onderdelen of de hele auto, parkeer zoveel mogelijk op bewaakte parkeerplaatsen.

Fly drive vakantie

Een fly-drive vakantie is een ontspannen manier om je vakantie te vieren. Thuis je vakantie boeken, spullen pakken en gaan om eenmaal op het vliegveld op Curaçao je huurauto op te halen. Dan kun je zelf bepalen welke route je rijdt naar je accommodaties wat zorgt voor een enorm gevoel van vrijheid. Op vakantie gaan naar Curaçao is alsof je in een tropisch deel van Nederland bent. Er wordt Nederlands gesproken en een ander groot voordeel is dat je er met Nederlands geld kunt betalen. Tijdens een fly en drive vakantie naar Curaçao is er genoeg te ontdekken, de grotten van Hato is een van de toeristische bezienswaardigheden. Deze grotten liggen in het noorden van Curaçao en zin meer dan 1500 jaar oud. Tijdens een fly drive vakantie naar Curaçao kun je het prachtige hagelwitte strand en de palmbomen bewonderen, die je een echt vakantiegevoel geven. Curaçao biedt ook genoeg wateractiviteiten zoals een duiktocht in een van de baaien waarbij je tussen de kleurrijke vissen kunt rondzwemmen. De beschikking hebben tot een auto tijdens je vakantie op Curaçao is enorm handig, het eiland heeft een oppervlakte van meer dan 400 kilometer. Door het huren van een auto kun je in een korte tijd alle mooie plekjes van Curaçao bewonderen.

Wat kun je verwachten van Curaçao

Tijdens je vakantie op Curaçao hoef je geen H&M keten o.i.d. te verwachten, in Willemstad zijn er namelijk alleen lokale winkeltjes. Er zijn veel unieke kledingstukken die te scoren zijn op dit eiland en voor een lagere prijs dan de winkels in Nederland. Naast diverse winkelmogelijkheden zijn de stranden op Curaçao zeker de moeite waard om te bezichtigen. Er zijn enkele gratis stranden die weinig faciliteiten hebben maar er zijn ook privé strandjes met een lage entreeprijs die schikken over een douche, kleedhokjes en diverse watersportactiviteiten. Geniet van je vakantie op Curaçao en alle bezienswaardigheden dat Curaçao te bieden heeft.

Gerelateerd nieuws

Vakantie in Toscane

Als je over Italië begint heb je het over fantastische cultuur en historie. Naast prachtige plaatsen als Rome, Napels en Venetië is er ook nog

De topcampings in Italie

Italië is een ongelofelijk veelzijdig land waar diverse mooie regio’s en plaatsen te vinden zijn waar je kunt verblijven. Wanneer je een kampeervakantie gaat doorbrengen