Sunwijzer.NL

De beste zorgverzekering voor op vakantie

Deel artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

SLUIT STEEDS EEN ZORGVERZEKERING AF OP VAKANTIE.

Vakantie is leuk en vaak hebben we het nodig om eens lekker te ontspannen, maar voordat je op vakantie vertrekt, kan je beter een goede zorgverzekering afsluiten. Je weet nooit of je ernstig ziek wordt of je bij een ongeval zal betrokken zijn. Het is dan ook verstandig de juiste informatie te verzamelen en vooral de juiste verzekering af te sluiten.

Een reisverzekering.

Wanneer je een reis plant of naar een reisbureau gaat om je vakantie te boeken, is het ook aan te raden dat een reisverzekering afsluit. Zelfs bij online boekingen, kan je dit tegenwoordig al aanduiden. Een reisverzekering is niet verplicht, enkel voor de landen Rusland, Algerije, Cuba en China is dit wel nodig Je kan ook daarvan een lijst op het internet opvragen, als je zeker wil zijn, want het is tof als je onbezorgd kan vertrekken. Binnen een reisverzekering kan de repatriëring (is niet altijd het geval) zitten of je kan enkel voor bijstand kiezen, dan is de dekking van medische kosten. Verschillende banken bieden deze verzekeringen aan en zelfs bij de mutualiteit kan je dit ook navragen. Vergeet wel niet dat een reisverzekering niet hetzelfde is als een zorgverzekering.

Wat is dan een zorgverzekering?

Een reisverzekering dekt dus niet alles, maar een zorgverzekering wel. Dit laatste geeft je een veiliger gevoel. En waarom? Stel je voor dat je een ernstig ongeval krijgt en je moet dringend een operatie ondergaan, dan zal deze verzekering de kosten van het onderzoek, de medicatie, het verblijf in het ziekenhuis op zich nemen. Vaak zijn medische behandelingen ook duurder in het buitenland dan bij ons. Het verschil tussen beiden is dat een reisverzekering vaak een aanvulling is op onze basisverzekering, dus goed polsen wat er wel of niet in begrepen is.

Wat is een CZ hulplijn?

Wanneer je in het buitenland bent en je hebt dringend spoedhulp nodig, kan je dus ook naar de CZ hulplijn bellen. Dit kan wel enkel als je al een aanvullende verzekering hebt, dus niet enkel een reisverzekering. De hulplijn is 24 uur beschikbaar en dat 7 dagen per week. Ze geven je informatie omtrent ziekenhuizen in de buurt en gespecialiseerde dokters.
Je kan ook de EHIC internationale zorgpas aanvragen. Deze pas is uiterst van belang. Je bent op reis en je hebt onverwacht een opname in het ziekenhuis, dan geef je gewoon je zorgpas af. Als je deze pas niet hebt, zal je al de gemaakte kosten zelf moeten voorschieten alvorens een behandeling uitgevoerd word. Zo een EHIC pas is 5 jaar geldig en er bestaat een lijst van welke landen hier allemaal aan meedoen. Dat zijn er heel wat.
Zelfs de repatriëring is ook een pluspunt en dat zit hier ook bij. Het kan gebeuren dat het noodzakelijk is dat je naar je eigen land wordt overgebracht. Dit ziekenvervoer word ook door deze ziekteverzekering geregeld.
Vooraleer je op reis vertrekt, bedenk dan altijd bij jezelf dat het verstandig is dat je goed verzekert bent, niet alleen voor jou maar ook voor de mensen die met je meereizen. Hopelijk heb je dit allemaal niet nodig, maar in de toekomst kunnen we niet kijken, alleen onze voorzorgen nemen dat is toch al een hele stap vooruit.

Bron: Overstappen.nl

Gerelateerd nieuws

Vakantie in Toscane

Als je over Italië begint heb je het over fantastische cultuur en historie. Naast prachtige plaatsen als Rome, Napels en Venetië is er ook nog

De topcampings in Italie

Italië is een ongelofelijk veelzijdig land waar diverse mooie regio’s en plaatsen te vinden zijn waar je kunt verblijven. Wanneer je een kampeervakantie gaat doorbrengen