Italië is één van de meest populaire vakantiebestemmingen ter wereld. Italië heeft het dan ook allemaal: een prachtig landschap, een mediterraan klimaat, een levendige cultuur en vele bezienswaardigheden. De Italiaanse kust leent zich voor heerlijke strandvakanties maar ook de meren in dit land zijn razend populair. Tijdens een vakantie kan men uitstapjes maken naar heel wat prachtige steden waar zich vele bezienswaardigheden bevinden.

bezienswaardigheden italie

Rome

Rome is een grote bezienswaardigheid op zich. Het is de hoofdstad van Italië en ook zeker één van de hoogtepunten van dit land. Rome heeft een rijke geschiedenis en in deze stad vindt men de vele overblijfselen van het Romeinse Rijk. Het Colosseum stamt nog uit de tijd dat Rome het middelpunt van het Romeinse Rijk was. Dit amfitheater was het grootste van het hele Romeinse Rijk. Het Pantheon is een oude tempel die nu in gebruik is als Rooms Katholieke kerk. Ook Vaticaanstad is een zeer geliefde bezienswaardigheid. Het Vaticaan hoort officieel niet bij Rome of bij Italië, het is een autonome staat binnen de stad. Het is het kleinste onafhankelijk land ter wereld. Ook het Vaticaanse Museum en de Sixtijnse Kapel moet men zeker bezoeken. Net buiten de deuren van Vaticaanstad ligt het alom bekende Sint-Pietersplein.

Italiaanse steden

Naast Rome zijn er in Italië natuurlijk nog veel meer prachtige steden waar veel valt te zien en ontdekken. In de modestad Milaan vindt men veel kunst en cultuur. Bezoek hier de Duomo Santa Maria Nascente, de Dom van deze stad. In het Santa Maria Dell Grazie kan men Het Laatste avondmaal van Leonardo da Vinci bewonderen. Ook Venetië is een bezienswaardigheid op zich. Deze romantische waterstad is onder velen een populaire bestemming. Met haar bruggen, kanalen, leuke straatjes en gondels vormt deze stad een prachtig plaatje. Daarnaast barst deze stad van cultuur en vele bezienswaardigheden. Een zeer bekende bezienswaardigheid in Italië is de Campanile, oftewel de toren van Pisa. Deze scheve toren staat in de stad Pisa en wordt ieder jaar door vele toeristen bezocht. Deze toren levert dan ook veel leuke fotomomentjes op. In Pisa vindt men ook vele andere prachtige bouwwerken. De wereldstad Florence staat vol met monumentale gebouwen kunstwerken. Tijdens een bezoek aan deze stad mag men de bekendste brug in deze plaats, de Ponte Vecchio, zeker niet overslaan. Het belangrijkste plein in Florence is het Piazza della Signoria.

Natuur en Italiaanse dorpen

De natuur in Italië is prachtig, men vindt er dan ook van alles. In het noorden vindt men bergen, heuvels en diepe dalen. Aan de kust vindt men de prachtige stranden en in het midden van Italië grote vlakten met olijfbomen en begroeide heuvels. Tijdens een vakantie in Italië kan men natuurlijk één van de prachtige grote Italiaanse steden bezoeken om de vele bezienswaardigheden te bekijken. Het in het achterland en vlak aan de kust bevinden zich vele pittoreske Italiaanse dorpjes. Ook deze dorpjes zijn een bezoek waard. Hier is veel terug te vinden uit de oudheid. De bezienswaardigheden zijn er vaak minder bekend als de bezienswaardigheden in de grote steden maar daarom zeker niet minder leuk.