Algemene informatie Bulgarije

bulgarije strandKilometerslange zandstranden, kunst, cultuur, natuur en een bruisend uitgaansleven dit behoort allemaal toe aan het populaire vakantieland Bulgarije. De prachtige kustlijn van Bulgarije die grenst aan de Zwarte Zee heeft echt alles te bieden voor een onvergetelijke vakantie. Langs de prachtige kustlijn zijn verschillende steden gelegen die allemaal hun eigen identiteit hebben, bezienswaardigheden en landschap. De populairste badplaats van Bulgarije is ongetwijfeld Sunny Beach. Hier kan de lol niet op met de gezellige boulevard, clubs, restaurants, discotheken en leuke bars. In het hoogseizoen wordt Sunny Beach al enkele jaren overspoeld met jonge vakantiegangers. Op korte afstand van Sunny Beach ligt het vredige basplaats Nessebar. Deze plaats bestaat uit twee delen waarvan het oude gedeelte opgenomen is op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Voor iedereen die tot rust wilt komen tijdens de vakantie is het plaatsje Obzor ideaal. Dit nog onbekende relatief onbekende stadje is nog onontdekt en hier kan een ieder in alle rust genieten van een Bulgarije vakantie. De laatste jaren is Bulgarije steeds populairder geworden als vakantieland en dat heeft voornamelijk te maken met de prijs/kwaliteitsverhouding in het land. Bulgarije is namelijk nog relatief goedkoop voor het vieren van een welverdiende vakantie. Niet voor niets is Bulgarije één van de top bestemmingen voor de vakantieperiode van 2015.

Geografie van Bulgarije

Bulgarije is gelegen in Zuidoost-Europa. Het land grenst aan vijf andere landen, namelijk Turkije, Griekenland, Macedonië en Servië. Bulgarije is gelegen in het oosten op het Balkanschiereiland. Het land heeft een enorm lange kustlijn van 354 kilometer waar de mooiste stranden zijn te vinden voor een perfecte strandvakantie. De meest opvallende aan Bulgarije is de Donau vlakte, de Balkan Bergen, de Thracische vlakte en het Rodopegebergte. De belangrijkste rivieren van Bulgarije zijn de Donau, de Iskar, de Maritsa en de Strimon. De kustgebieden van Bulgarije zijn het meest populair bij toeristen maar Bulgarije leent zich ook uitermate goed voor een stedentrip naar bijvoorbeeld de hoofdstad Sofia. Andere belangrijke steden van Bulgarije zijn Varna en Burgas. De laatst genoemde is gelegen aan de Zwarte Zee en het heeft de grootste haven van het land. Burgas heeft ook de internationale luchthaven waar toeristen allemaal landen voor een vakantie in Sunny Beach, Burgas, Nessebar of Obzor.

Het weer in Bulgarije

Bulgarije kent een Midden-Europees landklimaat met warme zomers en koude winters. Ten zuiden van de Balkan Bergen heerst een zachter klimaat met enigszins kenmerken van een mediterraan klimaat. De temperaturen lopen in het binnenland in de zomer op tot ongeveer 24 graden Celsius. Juli en augustus zijn de warmste maanden van het jaar en dan komt de gemiddeld temperatuur uit op ongeveer 27 graden Celsius. Langs de Zwarte Zee lopen de temperaturen al snel op tot boven de 30 graden Celsius in de zomermaanden. Er valt relatief weinig neerslag langs de kustgebieden maar gemiddeld valt er 600 mm neerslag in een jaar tijd. In de bergen valt aanzienlijk meer neerslag namelijk 1000 mm per jaar. De neerslag in de bergen is vaak in de vorm van sneeuw terwijl het langs de kust in water naar beneden komt. De meeste regen valt in de zomermaanden afhankelijk van de ligging, want in het zuiden valt neerlag vooral in de herfst.

Bezienswaardigheden in Bulgarije

bulgarijeVrijwel alle toeristen gaan naar Bulgarije op vakantie voor zon, zee en strand. Toch heeft Bulgarije heel veel meer te bieden, zoals grotten, kloosters, markten, musea en verschillende cultuurhistorische bezienswaardigheden en natuurlijke bezienswaardigheden. Verdeelt over het land zijn prachtige bezienswaardigheden te bezichtigen die absoluut de moeite waard zijn voor een bezichtiging. Bezienswaardigheden die zeer zeker de moeite waard zijn in Bulgarije zijn: Boyanakerk, Alexander Nevski-kathedraal, Veliko Tarnovo (de oude hoofdstad), Ridder van Madara, Rotskerken van Ivanovo, Thracisch graf van Kazanlak, Oude centrum van Nesebar, Natuurreservaat Srebarna, Nationaal park Pirin, Rilaklooster, Thracisch graf van Sveshtari en de zandformaties rond Melnik. Tijdens een bulgarije vakantie is het ontdekken van het land echt de moeite waard. Het land heeft een rijke geschiedenis en een prachtige natuur waardoor er in alle toonaarden bezienswaardigheden zijn. In Sunny Beach zijn ook bezienswaardigheden te bezichtigen , maar in deze geliefde badplaats draait het alleen maar om feesten en zonnen op het langgerekte zandstrand.

Overige informatie

Voor reizen naar Bulgarije moeten Nederlandse staatsburgers in het bezit zijn van een geldig paspoort. In Bulgarije wordt betaalt in de valuta Lev. Omgerekend is 1 Lev ongeveer 50 eurocent. Overgebleven munten of bankbiljetten moet bij vertrek op de luchthaven omgewisseld worden, het uitvoeren van de Lev is verboden.

Sunny Beach is in de zomer the place to be voor jongeren die willen genieten van een geweldige vakantie. De badplaats heeft een prachtig strand dat vooral bekend staat vanwege de vele strandfeesten. In het voor- en naseizoen zijn er beduidend minder jongeren aanwezig in Sunny Beach en dan zie je juist meer gezinnen met kinder die heerlijk willen genieten van zon, zee en strand. Bulgarije is een opkomende vakantiebestemming en er komen mede hierdoor steeds meer luxe en moderne accommodaties langs de kust te staan.