Algemene informatie Sunny Beach

sunny beach strandSunny Beach is een Bulgaarse badplaats aan de Zwarte Zee. De badplaats is de grootste en oudste van Bulgarije. Jaarlijks trekt Bulgarije buitengewoon veel toeristen, maar ondanks dat er enorm veel toeristen naar dit gebied trekken doet het vakantieoord niet druk aan. De Bulgaarse naam voor Sunny Beach is Slânchev Bryag en in Nederland staat de badplaats ook wel bekend onder de naam Zonnestrand. Deze prachtige vakantiebestemming ligt in het oosten van Bulgarije op ongeveer 35 kilometer afstand van Burgas. De badplaats doet zeker niet onder voor de populaire badplaatsen aan de Spaanse Costa’s. In Sunny Beach is alles te vinden voor een geweldige vakantie. Sinds 1958 komen de eerste toeristen al in het vakantieoord, maar pas de laatste jaren is het uitgegroeid tot een levendige en kleurrijke badplaats. Zonnestrand is voornamelijk geliefd vanwege de lage prijzen die men betaalt voor een vakantie. Nachtbrakers komen helemaal aan hun trekken in het levendige centrum met tal van bars, cafés en discotheken. Als strandliefhebber kun je ook je hart ophalen waant Sunny Beach heeft een lang uitgerekt en breed goudgeel zandstrand. Het 8 kilometer lange zandstrand behoort zelfs tot de mooiste stranden van Europa. Het is zelfs een ideale vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen, want het strand loopt geleidelijk af de Zwarte Zee in. Sunny Beach heeft een prachtige boulevard met veel eetgelegenheden, een markt en verschillende uitgaansgelegenheden. Direct achter de boulevard van Zonnestrand liggen de fantastische accommodaties. Veel accommodaties zijn net nieuw en anderen staan er al geruime tijd. In totaal liggen er achter de boulevard van Sunny Beach ruim 600 hotels. Sunny Beach is de ideale zonvakantie bestemming en het is ook nog eens betaalbaar.

Geografie, natuur en klimaat Sunny Beach

De Bulgaarse Rivièra ligt aan de Zwarte Zee en met haar kilometerslange zandstranden is een een vakantiebestemming waar zonaanbidders helemaal tot hun recht komen. De populaire badplaats Sunny Beach ligt in het oosten van Bulgarije en het heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. In Sunny Beach vind je alles wat je nodig hebt voor een geweldige zonvakantie. In Zonnestrand vind je onder andere kunst, cultuur, natuur, strand en enorm veel uitgaansgelegenheden. De badplaats heeft zo zijn eigen karakter en het is voornamelijk populair bij jongeren, maar in het voor- en naseizoen is het ook steeds populairder bij gezinnen met kinderen. Het strand van Sunny Beach loopt namelijk geleidelijk af de Zwarte Zee in en dat maakt het ideaal voor kinderen. Bergen spelen een belangrijke rol in het landschap van Bulgarije. Achter Sunny Beach zie je direct de immens hoge bergen. Er kunnen fantastische wandelingen gemaakt worden of een fietstocht. Sunny Beach heeft een klimaat dat min of meer een kruising is tussen het mediterraan klimaat en een landklimaat. In de zomer loopt de temperatuur met gemak op tot 30 graden Celsius. In de winter daalt het kwik snel en schommelt de temperatuur ronde het vriespunt. De beste reisperiode naar Zonnestrand is van mei tot en met september.

Cultuur en bezienswaardigheden Sunny Beach

sunny beachBulgaren zijn heel traditioneel en ze beseffen maar al te goed hoe belangrijk onroerende zaken zijn zoals kloosters en kerken. Het christendom speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van de cultuur die men in ere houdt. Er zijn in Bulgarije enorm veel religieuze bouwwerken met kunstschatten en godsdienstige symbolen. Deze worden stuk voor stuk zorgvuldig onderhouden en gekoesterd. De laatste jaren is de badplaats Sunny Beach wel enorm verwesterd, maar kom je buiten de geliefde badplaats dan hoor je nog steeds de traditionele muziek en zie je de Folklore, de dans en de traditionele klederdrachten. Sunny Beach staat bekend om haar prachtige goudgele zandstrand en vele uitgaansgelegenheden. In de badplaats zijn weinig bezienswaardigheden te vinden. In de directe omgeving zijn meerdere bezienswaardigheden gelegen zoals het Rila Klooster en de dorpjes Etara en Nessebar. In Bulgarije kennen ze veel nationale feestdagen, zoals Dag van de arbeid, Dag van het Bulgaarse leger, Dag van de cultuur en literatuur, Dag van de Bulgaarse eenheid en Onafhankelijkheidsdag. Deze nationale feestdagen zijn buitengewoon belangrijk voor de Bulgaren. Deze nationale feestdagen vallen in mei en in september. In het hoogseizoen hoef je hier geen rekening mee te houden.

Overige informatie Sunny Beach

Sunny Beach is vooral populair bij jongeren. Dit komt omdat het een relatief goedkope vakantiebestemming is en Sunny Beach enorm veel uitgaansgelegenheden heeft. Het toerisme heeft sinds het begin van deze eeuw een positieve ontwikkeling door gemaakt. Er is ontzettend veel geïnvesteerd in het toerisme en vandaag de dag worden er nog steeds nieuwe accommodaties gebouwd. Langs het 8 kilometer lange zandstrand van Zonnestrand ligt parallel de boulevard. Dit is een waar paradijs voor shopaholics. In de avond verandert de boulevard in een bruisend uitgaanscentrum. Er zijn hier heel veel cafés, bars en discotheken te vinden. Bekende discotheken in Sunny Beach zijn de Iceberg en L’Azur. Naast het uitgaansgeweld is er in Sunny Beach heel veel meer te beleven. Het is eigenlijk de ideale vakantiebestemming voor jong en oud.