Campanie

campanieDe Italiaanse regio Campanië is een geschikte vakantiebestemming voor wie houdt van cultuur en natuur. Naast cultuur en natuur vindt men hier ook prachtige stranden en is het mogelijk een overtocht te maken naar het eiland Ischa. Deze regio biedt antieke Italiaanse steden, een imposante vulkaan, bergen en groene vlakten.

Geografie, natuur en klimaat

Campanië bevindt zich in het zuiden van Italië, deze regio beslaat zo’n 13.595 km² en heeft 6 miljoen inwoners. De kustlijn van deze regio ligt aan de Tyreense Zee wat zorgt voor een geweldig uitzicht. Campanië is verdeeld in vijf provincies: Avellino, Benevento, Caserta, Napels en Salerno. Ook beschikt de regio nog over 3 prachtige eilanden: Capri, Iscia en Procida. De hoofdstad van de regio is Napels. Campanië beschikt over een kustvlakte met vulkanisch relief, het binnenland is bergachtig met hoge bergtoppen. In het noorden van deze streek vindt men grote groene vlakten. Het klimaat in Campanië is uitstekend, het zomerseizoen loopt van maart tot oktober. Het is een ideale regio om er een vakantie te vieren.

Bezienswaardigheden in Campanie

De Vesuvius is een van de bekendste vulkanen ter wereld en ligt in Campanië. Deze vulkaan is na de laatste uitbarsting in 1944 gaan slapen. Wie de vulkaan bezoekt zal zijn ogen uitkijken. De hoofdstad van Campanië is Napels, deze bruisende stad kent een rijke geschiedenis vol cultuur, kunst en de bekende keuken van Napels. Een prachtige streek in Campanië is Cilento. Een groot deel van deze streek is uitgeroepen tot een Nationaal Park. Een prachtig plaatsje in de baai van Napels is Oplontis. Dit is een opgegraven dorpje uit 1964. Er zijn hier een aantal huizen en villa’s gevonden die stammen uit de tijd van het Romeinse rijk. Naast vele prachtige steden en natuurgebieden zijn ook de eilanden die deze streek kent de moeite waard. Zo is het eiland Capri zeer geliefd door zijn natuur en schoonheid. Het eiland kent een beschermd gebied voor verschillende vogels, de Monte Barbarossa. Ook de Grotta Azzura zijn een bezoekje waard. Naast Capri zijn ook Iscia en Procida leuk om te bezoeken.

Eten, drinken en beleven tijdens je vakantie in Campania

Campanië heeft naast de vele bezienswaardigheden, een langgerekte kuststreek en indrukwekkende eilanden meer te bieden. Het eten en drinken in dit gebied is een culinair experiment. Fusili is de typische pastasoort voor deze streek. De pastasauzen zijn hier altijd voorzien van peperoncini, kruiden van rode pepertjes. De hoge olijfbomen in dit gebied produceren de olijfolie die hier in overvloed wordt gebruikt. Tijdens een vakantie in dit gebied moet men ook zeker proeven van de caciocavallo, de kaas van deze streek. Deze peervormige koeienkaas bevat ook melk van geit of schaap. De buffelmozzarella uit deze streek mag ook zeker niet vergeten worden. Ook de wijnen welke in deze regio worden geproduceerd staan zeer hoog aangeschreven. Eten en drinken in het Italiaanse Campania is zeker een beleving.