Algemene informatie Varadero

varaderoGeniet in deze geweldige badplaats van parelwitte zandstranden in echte Cubaanse sferen. Varadero is de zonvakantie bestemming van Cuba waar een ieder
optimaal kan genieten. De badplaats is een stad en een gemeente in de provincie Matanzas en het is de grootste en bekendste toeristische badplaats van Cuba. Een andere benaming voor Varadero is ook wel Playa Azul, ofwel blauw strand. De populaire badplaats ligt ten oosten van de historische stad Havana op het schiereiland Hicacos. Een strand vakantie in Varadero is uitstekend te combineren met een excursie naar de prachtige stad Havana. In Varadero zijn heel veel verblijfsmogelijkheden te vinden waar je kunt verblijven tijdens je zonvakantie. Het centrum van Varadero is heel levendig met veel terrasjes, marktjes en diverse barretjes. Wil je helemaal tot rust komen dan kun je dit doen op het hagelwitte zandstrand met wuivende palmbomen op de achtergrond. Als het je te warm wordt kun je een verkoelende duik nemen in de azuurblauwe zee. De perfecte plek voor een strandvakantie op Cuba is Varadero Beach, dit strand wordt vaak vergeleken met Miami Beach in de Verenigde Staten. Varadero is het toeristische centrum van Cuba en daarom is het vaak razend druk. Als je de Cuba vakantie combineert met het ontdekken van het land dan is Varadero de ideale uitvalsbasis. Bekijk bij ons de verschillende verblijfsmogelijkheden in Cuba en boek direct je vakantie naar deze mooie bestemming in de Caraïben.

Geografie, natuur en klimaat Varadero

Op het schiereiland Hicacos is de populaire badplaats Varadero gelegen. De badplaats ligt ongeveer 142 kilometer ten oosten van de hoofdstad Havana. Het schiereiland waarop Varadero is gelegen kent schitterende zandstranden en heeft ook aan de noordoostkant een prachtig natuurgebied met ongerepte bossen en stranden. Het Hicacos Point Natural Park is ook gelegen op het schiereiland en hier is ook de 250 meter lange Ambrosio grot gelegen. Varadero heeft een tropisch klimaat waarbij de temperatuur vrijwel het hele jaar door constant is. De gemiddelde dagtemperatuur in Varadero is 28 graden Celsius. De beste reisperiode naar Varadero is in onze wintermaanden. De zomerperiode is namelijk enorm vochtig en er vallen hierdoor heel veel tropische buien. Verder is de kans op een orkaan in de zomerperiode ook aanzienlijk groter. Het orkaanseizoen is namelijk van juli tot en met oktober.

Cultuur en bezienswaardigheden Varadero

Een vakantie naar Varadero kun je uitstekend combineren met verschillende uitstapjes en een stedentrip naar de hoofdstad Havana. De badplaats staat bol van de ritmische klanken, Cubaanse rum en sigaren. Deze mix van ingrediënten staan eigenlijk symbool voor heel Cuba. Varadero staat vooral bekend om de eindeloze witte zandstranden en het Hicacos Point Natural Park. Verder is er in Varadero weinig te bezichtigen. Wil je veel ontdekken van de Cubaanse sfeer en de rijke historie dan dien je er op uit te trekken naar Havana of het binnenland van het schitterende eiland. Wat sowieso een must do is tijdens je verblijf in Varadero is het binnen stappen van een Cubaans salsa café. Bekijk hoe de locals de dans ten uitvoering brengen of laat zelf je moves zien. Kun je de salsa niet dansen? Geen probleem er zijn voldoende mogelijkheden om de beginselen van de dans te leren.

Overige informatie Varadero

Cuba is een prachtige bestemming voor een vakantie. Als je wilt genieten van zon, zee en strand dan ben je in Varadero aan het juiste adres. Hier tref je de mooiste strand en kun je heerlijk genieten en uitrusten. Langs het schitterende zandstrand van Varadero Beach staan tal van moderne en luxe resorts waar je aangenaam kunt verblijven tijdens je vakantie in Cuba. In Varadero bieden de meeste hotels je de mogelijkheid aan om te verblijven op basis van de populaire all inclusive formule. Wil je genieten van een geweldige zonvakantie in Varadero boek dan je vakantie in de periode van november tot en met mei want in deze periode is het aangenaam warm en heb je de minste kans op een tropische stortbui. Bekijk het aanbod vakanties naar deze prachtige badplaats in Cuba en boek direct je vakantie.