Algemene informatie Curaçao

curacao strandCuraçao is een waar paradijs op aarde. Het eiland is met zijn prachtige stranden en kleurrijke huizen een populaire vakantiebestemming. Op het eiland vind je een stukje Nederland in een tropische omgeving. Curaçao is gelegen in de zuidelijke Caraïbische Zee en het is voor de kust van Venezuela gelegen. Samen met het onbewoonde eiland Klein Curaçao vormt het Curaçao een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Op het eiland zijn veel vaderlandse trekjes terug te vinden en vooral in Willemstad, de hoofdstad van Curaçao. In Willemstad zijn veel oude handelshuizen langs de kade gebouwd en deze hebben allemaal een kleur gekregen. Niet om toeristen te trekken maar vanwege het feit dat een gouverneur van Curaçao niet tegen wit kon, dat deed immers pijn aan zijn ogen. Curaçao is een fantastisch eiland en het staat niet voor niets bij ontzettend veel toeristen bovenaan het verlanglijstje voor vakantiebestemmingen. Van de Benedenwindse Eilanden is Curaçao het grootste eiland en het heeft een afwisselend landschap. Watersporten zijn razend populair op het eiland, zoals windsurfen en duiken. Ontdek de prachtige onderwaterwereld van Curaçao met mooie koraalriffen en exotische vissen. Curaçao is de ultieme vakantiebestemming voor jong en oud.

Geografie, natuur en klimaat van Curaçao

Het eiland Curaçao is samen met het onbewoonde eiland Klein Curaçao een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Het eiland is gelegen in de zuidelijke Caraïbische Zee en het eiland wordt gerekend tot de Benedenwindse Eilanden, het is tevens het grootste eiland. Samen met de eilanden Bonaire en Aruba vormt Curaçao de Benedenwindse Eilanden, ook wel bekend als de ABC- eilanden. Curaçao heeft een prachtige natuur zowel in het water als op het land. Het eiland is voornamelijk bekend vanwege de prachtige zandstranden maar ook van de Sint Christoffelberg en de Divi-Divi boom. Curaçao heeft meerdere kanten, zo is de noordkust van Curaçao ruw en rotsachtig, terwijl het westen en het centrale gedeelte van het eiland heuvelachtig is en de zuidkust van Curaçao kent juist enorm veel mooie baaien met prachtige witte zandstranden en kristalhelder water. Het land is gezegend met een uitstekend klimaat. Het eiland is midden in de tropen gelegen en het kent een semi-aride klimaat. Over een heel jaar valt er ongeveer 533 mm neerslag en dan voornamelijk tussen oktober en januari. Door de ligging van Curaçao heeft het te maken met de passaatwinden. De passaatwinden zorgen voor een verkoelende bries overdag en in de nacht zorgt het voor de toevoer van warmte.

Cultuur en bezienswaardigheden van Curaçao

curacao dansersCuraçao mag dan wel het grootste eiland van de Benedenwindse Eilanden zijn toch is het nog steeds een relatief klein eiland met een lengte van 63 kilometer en een breedte van 11 kilometer. Toch heeft het eiland genoeg bezienswaardigheden. De hoofdstad Willemstad is één en al bezienswaardigheid met de kleurrijke handelshuizen. Verder zijn er op het eiland enorm veel historisch, culturele en natuurlijke bezienswaardigheden te bezichtigen. Er is voor elk wat wils op dit prachtige land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. De lokale bevolking is uitermate vriendelijk en als er een feest te vieren is dan is iedereen aanwezig. Belangrijke feesten op het eiland zijn Carnaval, Full Moon Party, Curaçao International Jazz Festival en de Fuik dag.

Overige informatie Curaçao

Voor veel vakantiegangers is Curaçao de ultieme vakantiebestemming. Het eiland beschikt over mooiste witte zandstranden, kristalhelder water en een verkoelende bries van de passaatwinden. Het is een droom vakantiebestemming voor velen want Curaçao is voor de meeste mensen het paradijs op aarde. Naast de mooie witte zandstranden heeft Curaçao ook een prachtige natuur en heel veel bezienswaardigheden waardoor het een ideale vakantiebestemming is voor elke soort vakantieganger. Boek nu een Curaçao vakantie voor de zomer van 2015.