Algemene informatie over Paphos

paphosPaphos is een havenstad op het eiland Cyprus. De havenstad ligt in het zuidwesten aan de Middellandse Zee. Naast havenstad is Paphos ook de hoofdstad van de westelijke regio van Cyprus. De gehele stad is vanwege grote archeologische waarde opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Mede hierdoor is Paphos een buitengewoon populaire vakantiebestemming bij vakantiegangers. Naast de archeologische waarde heeft Paphos een subtropisch mediterraan klimaat en leent het zich ook uitstekend voor een zonvakantie. Deze bestemming op Cyprus kent heel veel mooie stranden die het kenmerk ‘blauwe vlag’ dragen, dit betekent simpelweg dat de stranden veilig en schoon zijn. De regio van Paphos is onder te verdelen in drie regio’s namelijk kust, vlaktes en bergen. Elk gebied in deze regio is weer anders en dat maakt Paphos tot een geweldige vakantiebestemming. De stad Paphos wordt vaak ook omschreven in vier verschillende benamingen, namelijk Pano Paphos (Boven-Paphos), Kato Paphos (Beneden-Paphos), Nea Paphos (Nieuw-Paphos) en Ktima Paphos. Als je wilt genieten van een welverdiende vakantie waar de perfecte mix aan ingrediënten aanwezig zijn voor een vakantie dan is Paphos de ideale vakantie bestemming.

Geografie, natuur en klimaat van Paphos

In het zuidwesten Cyprus ligt de havenstad Paphos, het is tevens de hoofdstad van het zuidelijke gedeelte van het eiland. Het gebied van Paphos is heel veelzijdig aan de ene kant heb je prachtige stranden zoals bij Coral Bay en aan de andere kant heb je de mooie natuur van het Troodosgebergte. Het is een vakantiebestemming waar alles te vinden is en daardoor is Paphos ook een geliefde bestemming om er een zonvakantie te vieren. De havenstad heeft een eigen internationale luchthaven, waar heel veel chartervluchten op vliegen. De luchthaven ligt zuidoostelijk van de havenstad. Doordat het landschap gekenmerkt wordt door het Troodosgebergte heeft Paphos een prachtige natuur. In het achter landschap zijn veel wijngaarden met olijfbomen, laurierbomen en cipressen te zien. Op het eiland groeien ruim 1900 planten, waarvan er ongeveer 140 alleen op Cyprus groeien. Het eiland kent een tropisch mediterraan klimaat waarbij geldt dat er zachte winters zijn en warme zomers. De warmste maanden zijn juli en augustus met temperaturen van boven de 40 graden Celsius. De gemiddelde temperatuur schommelt in de zomer tussen de 25 en 30 graden Celsius. Van alle Europese eilanden is Cyprus in de zomer één van de warmste en meest zon zekere vakantiebestemming.

Cultuur en bezienswaardigheden in Paphos

In de zuidelijke regio van Cyprus hangt negentig procent van de bevolking het orthodoxe christendom aan. Paphos staat reeds al meer dan twintig jaar op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Als je eenmaal in de havenstad bent zal je ook direct ontdekken waarom dit is. In de badplaats heb je namelijk verschillende bezienswaardigheden van wereldklasse. Tijdens je vakantie in Paphos of de directe omgeving is het een must om de archeologische bezienswaardigheden te bewonderen. Enkele bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen tijdens je vakantie in Cyprus zijn de haven met het fort, Huis van Dionysos met mozaïeken, kasteel van Paphos, Rots van Aphrodite en de koningsgraven. Naast deze archeologische bezienswaardigheden kun je jezelf ook vergapen aan de mooie natuur en de oogverblindende stranden van het eiland. Tijdens je strandvakantie in Paphos is het een aanrader om zelf op ontdekking te gaan en het een en ander te ontdekken.

Overige informatie over Paphos

Als je een vakantie boekt naar Paphos, Cyprus dan zal je er vooral naar toe gaan om te genieten van zon, zee en strand en de indrukwekkende bezienswaardigheden. Je moet niet denken dat je in Paphos ook echt een winkelparadijs treft, er zijn wel verschillende mogelijkheden maar lang niet zoveel als in andere populaire badplaatsen in Europa. In de grote steden zoals Paphos kun je natuurlijk terecht bij veel winkels en zijn er diverse markten en heel veel souvenirwinkels te vinden. Ben je op zoek naar een accommodatie in Paphos? Bekijk ons aanbod Paphos vakanties en boek voordelig een vakantie naar deze mooie bestemming.