Sunwijzer.NL

De mooiste plekken van Kreta

Deel artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Tijdens een vakantie op Kreta ontdek je de magie van het eiland. De veelzijdigheid is net zo groot als de lengte van het eiland. Het eiland is 250 kilometer lang en is een perfect alles-in-één bestemming. Door de zuidelijke ligging is de zon vrijwel het hele jaar aanwezig. Tijdens de warme zomermaanden compenseert het aangename zeewater met de bijzondere droogte van het eiland. Met bijna drieduizend zonuren per jaar is deze droogte geen verrassing. Met meer dan honderd stranden en vrijwel gegarandeerd zomertemperatuur is Kreta een perfecte vakantiebestemming. Kreta is erg populair bij Nederlandse vakantiegangers en biedt ontzettend veel luxe vakantiebestemmingen aan. De mooiste zomertijd beleef je tijdens een vakantie Kreta Griekenland! Lees hieronder verder over de mooiste plekken van Kreta.

Rethymnon is de derde grootste stad van het eiland en stamt uit de Minoïsche tijd. Het oude centrum van de stad voert je door een labyrint van smalle bloemrijke straatjes, stenen trapjes restaurantjes en winkeltjes. Dit is de ideale middelgrote Griekse vakantieplaats vol sfeer en oneindige mogelijkheden!

Agia Galini is een klein vakantiedorpje in Zuid-Kreta. De witte huisjes en hotels staan allemaal bij elkaar gepakt op de berg ronden een schilderachtig vissershaventje. Agia Galini stroomt over van de gemoedelijkheid en sfeer. Op een paar honderd meter van de vissershaven vindt je een prachtig en mooi verzorgd strand.

Een van de meest standvastige plekjes op Kreta is het vissersdorpje Matala. In de jaren ’60 werd Matala een spot voor hippies. De ‘flower power’ van deze hippies heerst nog steeds in dit relaxte vissersdorpje. Van massatoerisme is hier geen sprake, er hangt een heerlijke gezellige sfeer. Matala staat ook wel bekend om zijn liggen tussen unieke krijtrotsen met grote gaten. Naast deze unieke bezienswaardigheden heeft dit dorpje een unieke eigen sfeer en een heerlijk strand.

Voor de mooiste en meest relaxte vakanties ben je op Kreta in Griekenland aan het juiste adres. Kreta biedt veel verschillende appartementen en hotels aan waar je tijdens de zomermaanden van de mooiste zonvakanties kunt genieten. Dus ben je op zoek naar een vakantiebestemming met gegarandeerd zon en de mooiste plekken? Twijfel niet en geniet deze zomer van de zon in Kreta!

Gerelateerd nieuws

Vakantie in Toscane

Als je over Italië begint heb je het over fantastische cultuur en historie. Naast prachtige plaatsen als Rome, Napels en Venetië is er ook nog

De topcampings in Italie

Italië is een ongelofelijk veelzijdig land waar diverse mooie regio’s en plaatsen te vinden zijn waar je kunt verblijven. Wanneer je een kampeervakantie gaat doorbrengen