Sunwijzer.NL

De topcampings in Italie

Deel artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Italië is een ongelofelijk veelzijdig land waar diverse mooie regio’s en plaatsen te vinden zijn waar je kunt verblijven. Wanneer je een kampeervakantie gaat doorbrengen in Italië, wil je natuurlijk wel een topcamping boeken. Om je daarbij te helpen, volgt hier een overzicht met de topcampings van Italië. Deze zijn zeker de moeite waard om een aantal nachten of meerdere weken door te brengen!

Camping Piantelle

camping piantelleCamping Piantelle is gelegen aan het Gardameer. Dit is het grootste meer van Italië. Ook al is het een kleine en gemoedelijke familiecamping, de camping scoort erg hoog onder de bezoekers. Het heeft bijvoorbeeld ruime staanplaatsen en voldoende schaduwplekken. Maar ook de keuken van het restaurant is absoluut de moeite waard om te proberen. Verder beschikt de camping over een zwembad en een sauna.

Camping Altomincio Family Park

Camping Altomincio Family ParkEen andere topcamping die je kunt vinden aan het Gardameer is Camping Altomincio Family Park. Er zijn een restaurant en pizzeria te vinden waar je uitstekend overdekt een hapje kunt eten. Het lagunezwembad op deze camping heeft een oppervlakte van maar liefst 1.300 m2. Er zijn 3 aparte glijbanen te vinden. Het is dan ook een echte familiecamping, waar elk gezinslid optimaal zal kunnen genieten.

Camping Pra’delle Torri

Pra delle TorriWanneer jij je vakantie door wilt brengen aan de Adriatische kust, dan kun je prima terecht op Camping Pra’delle Torri. De camping heeft een prachtig waterparadijs, dat direct gelegen is aan het strand. Er is zelfs een Olympisch zwembad aanwezig op deze camping. Het bijzondere aan deze camping is dat er een compleet ingericht winkelcentrum te vinden is. De shows die in de avond worden opgevoerd, maken de camping extra bijzonder.

Camping Tonnara

tonnaraBreng jij je vakantie door in Sardinië? Dan is Camping Tonnara een prima plek om te verblijven. De camping ligt in het zuidwesten van Sardinië. Vanaf de camping heb je direct zicht over de baai en de zee. Er is een nieuw zwembad op de camping aanwezig en de grote hoeveelheid zandstranden die er te vinden zijn in de buurt van deze camping, zullen ervoor zorgen dat jij je geen moment zult vervelen tijdens een vakantie in Sardinië.

Camping Park Albatros

park albatrosGenieten van de regio Toscane kun je uitstekend doen op Camping Park Albatros. Er zijn onder andere een zwembad en speeltuin op de camping aanwezig. Het strand ligt op loopafstand van de camping. Er zijn diverse winkeltjes op de camping te vinden, waaronder een overheerlijke ijssalon. Een prima aanrader!

Gerelateerd nieuws

Vakantie in Toscane

Als je over Italië begint heb je het over fantastische cultuur en historie. Naast prachtige plaatsen als Rome, Napels en Venetië is er ook nog