Algemene informatie Dominicaanse Republiek

Dominicaanse RepubliekHeerlijk luieren op het oogverblindende hagelwitte zandstrand of de rijke historie en prachtige natuur van het land ontdekken, het is allemaal mogelijk op de Dominicaanse Republiek. Het land is gelegen in het Caribisch gebied en het ligt op het eiland Hispaniola. De Dominicaanse Republiek beslaat ongeveer twee derde van het eiland. De laatste jaren is het land in rap tempo uitgegroeid tot een geliefde vakantiebestemming waar een ieder kan genieten van zon, zee en strand in een all inclusive omgeving. Toeristen die het land alleen maar bezoeken voor de hagelwitte zandstranden en de all inclusive resorts doen zichzelf te kort. De Dominicaanse Republiek biedt uitgestrekte regenwouden, verborgen lagunes, sprookjesachtige grotten, verfrissende watervallen en nog heel veel meer voor een onvergetelijke all inclusive vakantie. Als of dit allemaal nog niet genoeg is, maar op de Dominicaanse Republiek kunnen ook meerdere watersporten uitgeoefend worden. De noordkust van het eiland is één van de beste plekken in de wereld om te windsurfen of te kitesurfen. Op het eiland zijn overal kleurrijke houten huisjes te vinden, dit geeft niet alleen een mooie straatbeeld maar volgens oude gezegden worden hierdoor boze geesten buiten de deur gehouden. De gezellige sfeer is overal op het eiland terug te vinden overal word de typische nationale dans ten uitvoering gebracht en wordt de aanstekelijke muziek van de merengue ten gehore gebracht. De Dominicaanse Republiek is meer dan alleen maar zon, zee en strand en genieten van een heerlijke cocktail in een all inclusive resort. Naast de merengue staat het land nog ergens om bekend en dat is de lekkere rum, het basis ingrediënt voor de heerlijke cocktails in de Dominicaanse Republiek. Het land heeft een aangenaam klimaat waardoor een vakantie naar het prachtige eiland het hele jaar door geboekt kan worden.

Geografie van Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek ligt op het eiland Hispaniola, dat is gelegen op de grens tussen de Caribische Zee en de Atlantische Oceaan. De Dominicaanse Republiek deelt het eiland in het westen met Haïti. De rest van bijna twee derde van het eiland Hispaniola behoort toe aan de Dominicaanse Republiek. Het eiland is het meest bergachtige eiland van de Caribische keten. De naam van het eiland is vrij vertaald; ‘Klein Spanje’. Op Cuba na is de Dominicaanse Republiek het grootste land in de Caraïben. Het land kenmerkt zich door de vele bergen, regenwouden, woestijngronden en de prachtige parelwitte zandstranden. De totale oppervlakte van het land is 48.442 vierkante kilometer en het land wordt omringd door landen als Cuba, Jamaica en Puerto Rico. In het noorden grenst de Dominicaanse Republiek aan de Atlantische Oceaan en in het zuiden aan de Caribische Zee. Het hoogste punt van het land is te vinden op 3.175 meter, dit is de Pico Duarte.

Het weer in Dominicaanse Republiek

Dominicaanse RepubliekwatervalDe Dominicaanse Republiek heeft een eindeloze zomer. Voor grotendeels heeft het land te maken met een heerlijk tropisch klimaat, waarbij de gemiddelde temperatuur rond de 25 graden schommelt. Het hele jaar door is het langs de kustgebieden van de Dominicaanse Republiek aangenaam warm en daarom wordt het klimaat ook wel omschreven als de eindeloze zomer. De noordkant van het land krijgt de meeste neerslag te voortduren en dan voornamelijk tussen oktober en april. De zuidkant van de Dominicaanse Republiek heeft alleen met neerslag te maken in september en november. De Dominicaanse Republiek ligt in een gebied waar regelmatig orkaanactiviteit is. In de periode van juni tot en met eind november is de kans op orkanen het grootst. De orkanen komen dan vanuit het oosten het Caribische gebied binnen. Het is niet zo dat de Dominicaanse Republiek elk jaar een orkaan krijgt, maar de kans in het orkaanseizoen is aanwezig. Het klimaat op de Dominicaanse Republiek is niet alleen warm en zonnig de luchtvochtigheid in het land is ook hoog.

Bezienswaardigheden in Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek heeft naast mooie oogverblindende zandstranden ook heel veel te bieden op het gebied van cultuur en natuur. Er zijn meer dan voldoende bezienswaardigheden in de Dominicaanse Republiek. Vanuit de populaire badplaatsen worden verschillende excursies georganiseerd waarmee de bezienswaardigheden van de Dominicaanse Republiek bezichtigd kunnen worden. Een van de meest toeristische trekpleisters in het land is het zwemmen met dolfijnen. In de grote steden zijn veel historische gebouwen te zien en ook zijn er verspreid over het land verschillende ruïnes en overblijfselen van de Spaanse en Franse overheersingen te bezichtigen. In de hoofdstad Santo Domingo zijn heel veel bezienswaardigheden te vinden die toeristen terug brengen naar het verleden. Naast de historische bezienswaardigheden van de Dominicaanse Republiek zijn er ook heel veel natuurlijke bezienswaardigheden te bezichtigen zoals de indrukwekkende onderwaterwereld. Ook is een bezoek aan de suikerrietplantages aan te raden, alsmede ook aan het hoogste punt van de Dominicaanse Republiek, de Pico Duarte.

Overige informatie

De stranden van de Dominicaanse Republiek zijn de enige echte toeristische trekpleisters. De populaire badplaatsen zoals Puerto Plata, Punta Cana en Samana zijn oogverblindend mooi. De badplaatsen bieden naast mooie stranden ook een levendig centrum met enorm veel winkeltjes. De bekendste toeristische winkelcentrum is Plaza Bavaro in Punta Cana. Er zijn op het strand ook veel souvenirmarktjes te vinden, denk er dan wel aan om goed af te dingen. Sporten op de Dominicaanse Republiek is ook mogelijk, zo kun je er volleyballen, voetballen, tennissen, golfen en paardrijden. De bekendste en populairste sport van de Dominicaanse Republiek is honkbal. Maar toeristen kiezen voornamelijk voor watersporten zoals duiken en snorkelen. De dominicaanse Republiek is een fantastische vakantiebestemming met de mooiste zandstranden, meest luxe accommodaties en een prachtige natuur.