Algemene informatie Dubai

dubaiDubai is één van de zeven Verenigde Arabische Emiraten en niets is te gek in de oliestaat dat is gelegen ten zuidoosten van het Arabische schiereiland. Dubai was vroeger altijd een belangrijke handelshaven, maar in 1966 werd er olie ontdekt, sindsdien is de ontwikkeling van Dubai in vogelvlucht gegaan. De huidige sjeik Rashid bin Saeed Al Maktoum, besefte dat de olie in Dubai op een dag op zou raken en hij heeft geopperd om in Dubai een blijvende economie te creëren, namelijk toerisme. Dubai is vandaag de dag een veelzijdige vakantiebestemming met zonovergoten stranden, luxe hotels, shoppingmalls, pretparken, prachtige moderne gebouwen en aangelegde eilanden. Jaren geleden was het niet in te denken dat Dubai vandaag de dag er uit zal zien zoals nu, want het was altijd een uitgestrekte woestijnvlakte. Enkel de stad Dubai is bebouwd en de rest eromheen bestaat nog steeds uit een onbegroeide woestijn. In Dubai is niets te gek, alles staat in het teken om een luxueus vakantieoord te realiseren waar de toerist zich geen enkel moment hoeft te vervelen. Dubai is de vakantiebestemming waar iedere reiziger minimaal één keer moet zijn geweest. Een vakantie in het Emiraat zal een onvergetelijke vakantie zijn. Een vakantie naar Dubai zal iedere vakantiebestemming overtreffen in de overtreffende trap. Aanschouw Dubai met eigen ogen en zie hoe dit onbegroeide woestijn stadje uitgegroeid is tot een vakantieparadijs!

Geografie van Dubai

Dubai is één van de zeven Verenigde Arabische Emiraten. De Emiraten liggen ten noorden van Saoedi-Arabië en ten oosten van Oman. Dubai wordt ingesloten door de Emiraten Sharjah en Abu Dhabi. Dubai ligt aan de Perzische Golf. Het totale land oppervlakte van het Emiraat is 83600 km², ongeveer even groot als de provincie Noord-Brabant. Maar alleen Dubai stad is bebouwd met luxe hotels, grote shoppingmalls en attractieparken. Sjeik Rashid bin Saeed Al Maktoum vindt dat Dubai een te kleine kustlijn heeft en daarom heeft hij besloten om in de Perzische Golf eilanden aan te leggen die de kustlijn verlengen. In de Perzische Golf liggen nu de opgespoten eilanden The World en The Palm. Deze eilanden zijn in de vorm van de wereld en een palmboom gemaakt voor de kust van Dubai stad. De eilanden hebben net als Dubai stad enkel als doel om toeristen te trekken. Het grootste gedeelte van het Emiraat Dubai bestaat uit een woestijnvlakte en in het westen, nabij Oman, ligt het Hadjargebergte. Het Emiraat kent geen meren of rivieren van nature maar in Dubai stad zijn kanalen, riviertjes en meren aangelegd.

Het weer in Dubai

dubaiHet weerbeeld in Dubai is over het algemeen droog en warm. De zon straalt vrijwel altijd in Dubai en neerslag in de vorm van regen is zeer zeldzaam. In de wintermaanden is Dubai zeer aangenaam qua temperatuur, hierdoor is Dubai een ideale winterzon bestemming. In de zomermaanden kan het in het Emiraat extreem warm worden. De maanden juli en augustus zijn het warmst en hebben een gemiddelde dagtemperatuur van 38 graden Celsius. Op sommige plekken in Dubai kan de temperatuur in deze maanden zelfs oplopen tot 50 graden Celsius. Goed bedeelde inwoners van Dubai ontvluchten in deze maanden vaak het Emiraat vanwege de hoge temperatuur. De warmte in Dubai is niet te vergelijken met de warmte in populaire badplaatsen aan de Middellandse Zee, het is er veel heter en voornamelijk benauwder. De enige plekken waar het uit te houden is in de maanden juli en augustus zijn gebouwen met een airconditioning. De beste reisperiode naar Dubai is in de wintermaanden, het is dan aangenaam warm in Dubai.

Bezienswaardigheden in Dubai

Dubai heeft geen rijke historie en het is nooit een emiraat geweest waar veel is gebeurt. Tot dat er in 1966 olie in de bodem gevonden werd was Dubai alleen maar één grote zandvlakte. Tot dat Sjeik Rashid bin Saeed Al Maktoum vond dat Dubai een stabiele economie nodig heeft voor het geval de olie op raakt. Toen is Dubai begonnen met het bouwen van bezienswaardigheden en wel te verstaan moderne bezienswaardigheden. In de Emiraat is niets te gek. Het ene gebouw is nog mooier en hoger dan het ander. In Dubai geldt vooral mooi, mooier, mooist en groot, groter, groots. Dubai is bekend geworden in 1999 door de opening van ’s werelds meest luxe hotel en enige 7 sterren hotel ter wereld, de Burj Al Arab. Naast dit indrukwekkende hotel heeft Dubai een prachtige skyline en zijn de opgespoten eilanden The Palms en The World een bezienswaardigheid op zich. Met een excursie kan ook de woestijn ingetrokken worden met jeep.

Overige informatie

Niets is te gek in Dubai en dat zal een ieder beamen die er ooit is geweest. In Dubai vindt je de mooiste hotels, de grootste shoppingmalls, spectaculaire attractieparken en een uitgestrekte woestijn. Het is een prachtige vakantiebestemming waar luxe niet zal ontbreken. Er zijn in Dubai wel enkele normen en waarden waar toeristen zich aan moeten houden of tenminste rekening mee dienen te houden. Vrouwen kunnen zich beter niet te bloot kleden, het bedekken van schouders en benen is aan te raden. Doordat het overgrote gedeelte van de bevolking in Dubai mee doet aan de ramadan is het gepast om tijdens de ramadan rekening te houden dat de locals niet mogen eten tussen zonsopgang en zonsondergang. Informeer voordat je een vakantie boekt naar Dubai of de ramadan in de periode valt dat je naar Dubai op vakantie wilt. Informeer daarnaast na andere normen en waarden die gelden in Dubai.