Sunwijzer.NL

Een van de populairste vakantiebestemming ter wereld

Deel artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

coimbraWie is er niet dol op Italië? Het land dat gelegen is in Zuid-Europa en op de landkaart een laars-vormig land is. Het is één van de populairste reisbestemmingen ter wereld en dat is niet voor niets het geval. Italië heeft enorm veel kunstschatten, prachtige landschappen, uitstekende keuken, trendy mode en gepassioneerde mensen. De Italianen staan bekend om hun ijver voor het leven en deze eigenschap is terug te vinden in hun cultuur, de manier van praten en de uitmuntende cuisine. In het hele land word dezelfde traditie elke avond gehouden en dat is ‘la passeggiate’, de lokale bevolking gaat massaal een avondwandeling maken of trekken het centrum in om nieuwe kleding te shoppen of gewoon lekker te pronken. Nederlanders zijn dol op Italië en het maakt op zich niet uit in welk gedeelte van het land. Italië heeft enorm veel te bieden en er zijn heel veel mogelijkheden voor een reis, zo is het mogelijk om een stedentrip te maken naar één van de prachtige steden, zoals Milaan, Rome of Florence. Maar een wintersport vakantie behoort ook tot de mogelijkheden in het noorden van Italië en dan kun je ook nog eens een zonvakantie vieren in Italië. Nederlanders trekken in de zomer massaal naar de Italiaanse meren of naar het noordwesten naar de Italiaanse Riviera.

Thuisbasis voor de meeste bezienswaardigheden op de werelderfgoedlijst van UNESCO

Elke regio van Italië is bijzonder en het heeft elk zijn eigen onweerstaanbare toeristische attracties. In het noorden is de Italiaanse Riviera bekend vanwege de vele blauwe vlag stranden en natuurlijk Venetië maar in het zuiden kun je adembenemende ruïnes bezichtigen aan de kust van Amalfi en Pompeii. Het land is de thuisbasis voor het grootste aantal bezienswaardigheden die opgenomen zijn op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Overal in Italië zijn monumenten te vinden die iets bij dragen aan het verleden. Naast de vele kunstschatten beschikt Italië over prachtige kusten, schilderachtige bergen en grote bergmeren.

Rome is de meest populaire bestemming van Italië

In het hart van Italië ligt de hoofdstad van het land, Rome. De stad is enorm bekend vanwege de eeuwenoude overblijfselen en de levendige cultuur. Rome is misschien wel de meest populairste bestemming in Italië en met een stedentrip van 2 dagen zal je lang niet heel Rome kunnen bezichtigen. Om Rome goed te ontdekken en te bezichtigen is het noodzakelijk om een langer verblijf te boeken. Vanuit het midden van het land kan er naar het mooie pittoreske wijn land Toscane gereisd worden waarvan Florence de hoofdstad van is. Een reis naar Italië is niet compleet zonder dat je de Italiaanse wijnen hebt geproefd die uit Toscane komen.

Italië volledig ontdekken kost je een heel leven

Italië heeft zo enorm veel te bieden dat het een leven lang zou duren om het hele land goed te verkennen. Maar als toerist kun je natuurlijk ook alleen de belangrijkste bezienswaardigheden van het land bezichtigen om een goed beeld te krijgen van wat Italië allemaal te bieden heeft. De must do’s en sees van Italië zijn St. Peter’s Basilica en het Colosseum in Rome, met een gondel de Grand Canal van Venetië bevaren, het bewonderen van de Renaissance meesterwerken van Florence, de schilderachtige kust van Amalfi en natuurlijk een selfie maken met de Scheve Toren van Pisa. Italië het vakantieland van uitersten. Waar gaat de Italië vakantie voor jou in 2015 naar toe?

Gerelateerd nieuws

Vakantie in Toscane

Als je over Italië begint heb je het over fantastische cultuur en historie. Naast prachtige plaatsen als Rome, Napels en Venetië is er ook nog

De topcampings in Italie

Italië is een ongelofelijk veelzijdig land waar diverse mooie regio’s en plaatsen te vinden zijn waar je kunt verblijven. Wanneer je een kampeervakantie gaat doorbrengen