Sunwijzer.NL

Een visum voor Cuba

Deel artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Cuba is een geweldig land. Het is een vakantiebestemming voor veel mensen. Het is een eiland wat in de buurt van Miami ligt (de Verenigde Staten). Veel mensen gaan er op vakantie om er te genieten van de oude auto’s, mooie stranden en het heerlijke leven. Het is lekker om er een cocktail te drinken en mogelijk zelfs om er een goede sigaar bij te roken. Het is mogelijk om er op vakantie te gaan, maar natuurlijk kun je er ook voor een zakelijke reis naartoe gaan. Het is in beide gevallen belangrijk om een visa te hebben. Een visum Cuba kun je natuurlijk aanvragen.

 

Waar kun je het visum aanvragen?

 

Het is mogelijk om een visum aan te vragen bij de Ambassade van Cuba. Wanneer je voor een reis naar Cuba wilt gaan dan heb je ook een visum Cuba nodig. Ze noemen het ook wel een toeristenkaart. Wanneer je zelf een accommodaties hebt geregeld en een eigen vlucht dan is het belangrijk om zelf een toeristenkaart te regelen. Wanneer je een complete reis hebt geregeld via een reisbureau is het vaak niet nodig. Ze zullen dan een toeristenkaart aanvragen voor je. Natuurlijk is het slim om het zelf te controleren.

 

Online je visum Cuba aanvragen

 

Het is ook mogelijk om zelf online een visum aan te vragen. Online een Cubaans visum aanvragen wordt steeds populair. Ook kun je het zelf aanvragen bij de ambassade van Cuba in Nederland. Wanneer je voor het online aanvragen van het visum kiest kun je het beste gebruik maken van een online visum service. Ze helpen je om het visum aan te vragen. Naast de consulaire kosten zijn er dan ook de kosten voor het aanvragen van het visum. Je zal dan een aantal documenten moeten inzenden naar het visumbureau. Vervolgens zal je een blanco visum thuis krijgen welke je zelf moet invullen. Maak hier geen fouten mee.

Een toeristenkaart van de ambassade Cuba

 

Het is ook mogelijk om het visum Cuba aan te vragen bij het consulaat in Rotterdam. Je kunt hiervoor een afspraak maken op werkdagen van negen uur ’s ochtends tot de middag (12 uur).  Op feestdagen is het consulaat gesloten. Let op, dat het hier om zowel de Nederlandse als Cubaanse feestdagen. Je zal ter plekke een toeristenkaart krijgen. Je hebt hiervoor een geldig paspoort nodig, wat minimaal nog zes maanden geldig is.

 

Hoe lang is het visum geldig?

 

Het visum is geldig op het moment, dat je aankomt in Cuba. Het visum is dan dertig dagen geldig. Het visum is dan dus dertig dagen te gebruiken. Het is het standaard visum voor Cuba. Voor de meeste vakanties is dit voldoende. Mocht dit niet zo zijn, dan kun je het beste contact opnemen met de ambassade van Cuba in Rotterdam. Ze kunnen dan kijken wat de mogelijkheden zijn.

 

Op tijd aanvragen

 

Het is belangrijk om het visum op tijd aan te vragen, zodat je onbezorgd op vakantie kunt gaan. Het gaat vaak om een aardig bedrag om de hele reis naar Cuba te boeken en te plannen. Het is dan natuurlijk belangrijk om ook een visum te hebben. Het is eenvoudig te verkrijgen. Wanneer je alles op tijd regelt en zorgt dat alle documenten klaar liggen dan kun je onbezorgd je hele reis gaan plannen. Een proces waar je volop van kunt genieten.

 

Een mooie vakantie!

 

Wanneer je jouw visum hebt geboekt dan houdt niets je meer tegen om naar Cuba te gaan. Het is heerlijk om naar Cuba te gaan. Cuba heeft geweldige stranden, een helderblauwe zee en daarnaast ook nog eens vriendelijke mensen. Het toerisme is een belangrijke bron van inkomsten voor de bevolking. Het is dan ook niet gek, dat ze de toeristen het graag naar hun zin maken. We begrijpen wel waarom iedereen graag naar Cuba gaat. Snorkelen in de zee, zwemmen met de dolfijnen en genieten van het heerlijke Cubaanse eten. Het begint met het boeken van een reis, het aanvragen van je visum en vervolgens het inpakken van je koffers om op vakantie te gaan.

 

Veel plezier in Cuba!

Gerelateerd nieuws

Vakantie in Toscane

Als je over Italië begint heb je het over fantastische cultuur en historie. Naast prachtige plaatsen als Rome, Napels en Venetië is er ook nog

De topcampings in Italie

Italië is een ongelofelijk veelzijdig land waar diverse mooie regio’s en plaatsen te vinden zijn waar je kunt verblijven. Wanneer je een kampeervakantie gaat doorbrengen