Algemene informatie Hurghada

hurghadaHurghada was in het verleden een klein en niet imposant vissersdorpje. Door de jaren heen is het vissersdorpje uitgegroeid tot een fantastische badplaats. Hurghada is gelegen aan de Rode Zee en kent veel mooie zandstranden. Leefden de inwoners van het vissersdorpje tot aan de jaren 60 van de visvangst, nu moeten ze het hebben van het toerisme. De kusstreek van Hurghada omvat niet alleen de badplaats zelf, ook andere badplaatsen behoren tot de kuststreek van Hurghada. Onder andere de badplaatsen El Gouna, Sahl Hasheesh, Makadi en Soma Bay behoren tot de kuststrook van Hurghada. De kuststreek is totaal onherkenbaar geworden sinds het allereerste hotel er gebouwd werd. De nu enorm toeristische bestemming en de drukst bezochte vakantiebestemming van Egypte, heeft meer dan 100 verschillende accommodaties, waarvan het overgrote gedeelte direct aan het prachtige zandstrand is gelegen. Hurghada is voornamelijk populair vanwege het kristalheldere zeewater en de prachtige koraalriffen. Niet voor niets is Hurghada één van de populairste vakantiebestemmingen ter wereld om te gaan duiken. In Hurghada-stad zijn heel veel winkels, bars, koffiehuizen, restaurants en moskeeën te vinden. De omliggende badplaatsen zijn een stuk rustiger en zijn meer gericht op comfort.

Geografie, natuur en klimaat van Hurghada

Het toeristische centrum van Egypte ligt pal aan de Rode Zee in het oosten van Egypte. De kuststreek Hurghada strekt zich uit over een lengte van 35 kilometer. Hurghada-stad is het middelpunt van alle toeristische activiteiten in deze regio. De omgeving van Hurghada ziet er heel woestijnachtig uit, maar dat wil niet zeggen dat het geen mooie natuur heeft. Net buiten de badplaats El Gouna is een oase en landinwaarts wordt het bergachtig. De kuststreek Hurghada heeft een typisch subtropisch woestijnklimaat. De zomermaanden zijn extreem heet en de wintermaanden zijn mild. De warmste maanden van het jaar zijn juli tot en met september en de koelere maanden zijn december tot en met februari. Hurghada staat voornamelijk bekend door de prachtige kusstrook van ruim 35 kilometer lengte. Er zijn prachtige stranden gelegen, een aanrader is het 12 kilometer lange zandstrand van Sahl Hasheesh. Dit is een stukje paradijs op aarde.

Cultuur en bezienswaardigheden in Hurghada

Egyptenaren zijn een traditioneel volk, zo ook in de kusstreek van Hurghada. Het wordt daarom absoluut niet op prijs gesteld als er intimiteit plaats vindt in het openbaar en topless zonnen is ook aanstootgevend. Als toerist in Egypte is het belangrijk om de cultuur van de lokale bevolking te respecteren. Door respect te tonen voor de cultuur zal je als toerist merken dat de lokale bevolking uiterst gastvrij en vriendelijk zijn. De cultuur binnen de muren van de resorts is heel anders dan er buiten. Omdat de westerse toeristen bij elkaar zijn zullen er wat dat betreft net iets andere waarden en normen gelden. Hurghada is een echte badplaats. Het ooit kleine vissersdorpje is door de jaren heen uitgegroeid tot een prachtig toeristisch vakantieoord. Bezienswaardigheden in de buurt van Hurghada zijn de stad Luxor, Valei der Koningen en fort Mons Claudianus. Hurghada ligt direct aan de Rode Zee en in alle badplaatsen zijn er voldoende mogelijkheden om de prachtige onderwaterwereld van de Rode Zee te ontdekken. Snorkelen en duiken zijn activiteiten die door vrijwel alle toeristen gedaan worden.

Overige informatie van Hurghada

hurghada strandHurghada is veruit de bekendste vakantiebestemming van Egypte. Niet voor niets is de kuststreek van Hurghada de afgelopen jaren explosief gegroeid in het aantal accommodaties voor een welverdiende vakantie aan de Rode Zee. De kuststreek van Hurghada omvat meerdere populaire badplaatsen, zoals El Gouna, Hurghada-stad, Makadi Bay, Safaga, Sahl Hasheesh en Soma Bay. Dit zijn stuk voor stuk prachtige vakantiebestemmingen voor een all inclusive vakantie aan de Rode Zee. De stad Hurghada is onder te verdelen in een aantal verschillende delen, zoals het moderne toeristische centrum, downtown het oude gedeelte van Hurghada, de lange kuststreek vanaf Sakkala en de kuststreek van Dahar tot El Gouna. Voor een onvergetelijke vakantie ben je in de kuststreek van Hurghada aan het juiste adres.