Algemene informatie Marsa Alam

marsa alam strandOp ongeveer 270 kilometer afstand van de badplaats Hurghada ligt Marsa Alam. De kust van Marsa Alam bestaat uit meerdere toeristische plaatsen, zoals El Quseir, Coraya Bay, Port Ghalib en Marsa Alam zelf. Marsa Alam ligt in het zuiden van Egypte aan de Rode Zee. De plaats staat vooral bekend als duikparadijs vanwege de prachtige koraalriffen van de Rode Zee. Momenteel wordt Marsa Alam volop gepromoot als de ultieme vakantiebestemming van Egypte. De kust van Marsa Alam moet in de toekomst een nieuwe topbestemming worden voor massatoerisme in Egypte. De badplaats El Quseir staat vooral bekend vanwege de prachtige goudgele zandstranden en de onaangetaste koraalriffen. El Quseir is voornamelijk geliefd bij duikers en toeristen die willen snorkelen. De badplaatsen Coraya Bay en Port Ghalib stralen rust, luxe en comfort uit. Van oudsher is Marsa Alam een vissersdorpje dat nu uitgeroeid is tot een badplaats met enorm veel luxe en comfortabele accommodaties. In Marsa Alam kunnen toeristen het echte Egypte ontdekken, maar voornamelijk genieten van de rustige en ontspannen sfeer die de plaats uitstraalt. Marsa Alam is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de modernste resort bestemmingen van Egypte en de ideale plek om te genieten van een welverdiende all inclusive vakantie.

Geografie, natuur en klimaat van Marsa Alam

De kuststrook van Marsa Alam ligt in het zuidoosten van Egypte, aan de Rode Zee. Het totale gebied van Marsa Alam omvat badplaatsen als Port Ghalib, Coraya Bay, El Quseir en Marsa Alam zelf. El Quseir ligt het meest noordelijk en Marsa Alam het meest zuidelijk van de genoemde badplaatsen. Het gebied van deze Egyptische streek bestaat voornamelijk uit woestijnlandschap met daarachter een kale bergketen. Port Ghalib ligt aan een lagune en dit is de op één na grootste zoutwater lagune van de wereld. De kuststreek van Marsa Alam wordt voornamelijk bezocht vanwege de uitstekende duik en snorkel mogelijkheden in de Rode Zee. De koraalriffen in dit gebied zijn nog onaangetast. Het gebied omvat ook het Wadi al Gamal Nationaal Park. Het gebied in het zuidoosten van Egypte is één van de warmste gebieden van Egypte doordat het op de kreeftskeerkring ligt. De zon straalt hier altijd en de kans op neerslag is nihil in Marsa Alam. Door de verkoelende wind van zee blijft het gelukkig aangenaam warm. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 23 en 35 graden Celsius.

Cultuur en bezienswaardigheden in Marsa Alam

marsa alam duikenMarsa Alam is de parel van Egypte. Bezienswaardigheden in het gebied zijn onder andere Elephantstone Reef, The Brothers Island en Fort van Sultan Selim El Quseir. Toeristen maken heel veel leuke en spectaculaire excursies door het woestijnlandschap van Marsa Alam of ze nemen een verfrissende duik in de Rode Zee om de prachtige onderwaterwereld van Marsa Alam te aanschouwen. Om het echte Egypte te ontdekken is het aan te raden om een bezoek te brengen aan Marsa Alam zelf. De bevolking is hier uiterst vriendelijk en behulpzaam. De lokale bevolking in Egypte is traditioneel ingesteld. Het is daarom van belang om de normen en waarden van hun cultuur te accepteren. Zo is openbare intimiteit of topless zonnen aanstootgevend en daarom is dit niet toegestaan. Toeristen die willen genieten van een onbezorgde vakantie in Egypte respecteren de normen en waarden van de bevolking, ondanks dat Marsa Alam enorm toeristisch is ingesteld.

Overige informatie van Marsa Alam

Marsa Alam is een opkomende toeristische vakantiebestemming in het zuidoosten van Egypte. De kuststreek van Marsa Alam ligt op ongeveer 270 kilometer afstand van de populaire badplaats Hurghada. Marsa Alam heeft een eigen internationale luchthaven, namelijk Marsa Alam International Airport. Via deze luchthaven is iedereen binnen no-time op de eindbestemmingen en kan er volop genoten worden van zon, zee en strand. De kuststreek is nog steeds volop in ontwikkeling en in de komende jaren moet Marsa Alam uitgegroeid zijn tot één van de populairste toeristische vakantiebestemmingen in Egypte. In dit gebied van Egypte zijn voornamelijk luxe, moderne en comfortabele all inclusive resorts te vinden. Egypte is een geliefde vakantiebestemming voor een all inclusive vakantie boek daarom nu een all inclusive Egypte vakantie naar één van de prachtige badplaatsen van Marsa Alam.