Algemene informatie Gambia

gambia strandGambia is een tropisch en veelzijdig land. Hier geniet iedereen van een geweldige vakantie. Hier tref je zonovergoten fijne zandstranden, comfortabele hotels en meer dan voldoende mogelijkheden om watersporten te beoefenen. Bij Gambia denkt vrijwel iedereen meteen aan zon, zee en strand maar in deze tropische vakantiebestemming is nog heel veel meer te beleven. Maak een uitstapje naar het mooie binnenland en laat je betoveren door de aanwezige schoonheid. Tijdens een trektocht door het betoverende binnenland ontdek je pas hoe vriendelijk de lokale bevolking is en hoe mooi de swingende cultuur in Gambia is. Gambia is de ‘Smiling Coast of Africa’ en dat merk je direct op het moment dat je in het land arriveert. Alle mensen lopen met een grote glimlach op hun gelaat rond, ondanks dat de mensen in het land het met heel weinig moeten doen. Er zijn prachtige vakantiebestemmingen in Gambia zoals Cape Point, Brufut, , Kololi, Bijilo en Kotu. Het is enorm goed vertoeven tijdens je Gambia 2015 vakantie in één van de mooie comfortabele accommodaties die in aan de kust liggen. In Gambia kun je optimaal genieten van zon, zee, strand en al het andere moois dat het land te bieden heeft.

Geografie van Gambia

Gambia is een land gelegen in Afrika en het grenst aan Senegal en de Atlantische Oceaan. Het land is lang uitgestrekt landinwaarts langs de Gambia-rivier. Het land is ongeveer 320 kilometer lang en slechts enkele tientallen kilometers breed. Gambia ligt in het uiterste wespunt van Afrika. Het is het kleinste land op het Afrikaanse vasteland. Het volledige land waord aan alle kanten ingesloten door buurland Senegal. Het hoogste punt van Gambia is slechts 46 meter en hiermee is Gambia een nog platter land als ons eigen Nederland. Langs de prachtige kust van Gambia zijn heel veel mooie zandstrand gelegen waar het heerlijk vertoeven is tijdens een Gambia vakantie. De hoofdstad van Gambia is Banjul en rondom Banjul liggen veel badplaatsen waar een ieder een fantastische vakantie kan beleven. De Gambia-rivier stroomt dwars door het land van Gambia en deze zorgt voor watertoevoer landinwaarts. De bevolking in het land leeft voornamelijk langs de Gambia-rivier omdat deze zorgt voor een betere leefbaarheid.

Het weer in Gambia

Gambia heeft een subtropisch klimaat, met hele droge en natte periodes. Het seizoen dat het in Gambia enorm droog is vangt aan in oktober en eindigt in juni. In deze periode is de kans op neerslag nihil. De maanden maart, april en mei zijn de warmste en zonnigste maanden tijdens het droog seizoen. In deze maanden schijnt de zon circa 10 uur per dag. Door de noordoostelijke wind, de harmattan, is de kans aanzienlijk dat er wel neerslag in de vorm van zand naar beneden komt. Dit komt doordat het zand vanuit de Sahara mee waait. In de droge tijd van Gambia zijn temperaturen van 40 graden Celsius geen uitzondering. Door de enorme hitte in deze maanden is de kans op een windhoos aannemelijk. De natste maanden in Gambia zijn juli, augustus en september. Meer dan de helft van alle regen in Gambia valt in de maand augustus. De meeste regen valt in de nacht of vroeg in de ochtend en daarom is Gambia ook in deze maanden een goede vakantiebestemming. Het zeewater van de Atlantische Oceaan heeft eveneens een aangename temperatuur het hele jaar door. De temperatuur varieert van 20 tot 27 graden Celsius.

Bezienswaardigheden in Gambia

gambia strandhuisVoor bezienswaardigheden ben je in Gambia aan het juiste adres. In het tropische land vindt je alle soorten bezienswaardigheden zoals cultuur, natuur en weergaloze zandstranden. Als je het binnenland van Gambia intrekt vind je veel nationale parken, authentieke Afrikaanse dorpjes en natuurlijk de levensader de Gambia-rivier. In Tanji aan de kust liggen de vele kleurrijke vissersbootjes (piroques), tenminste als ze niet gebruikt worden voor de dagelijkse visvangst. In Gambia kun je ook naar James Island dit is een werelderfgoed locatie. Dit is een belangrijke locatie vanwege haar getuigenis van de slavernij. Daarnaast kun je de Steencirkels van Senegambia bezichtigen, deze staan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het mooiste strand van Gambia tref je in Paradise Beach. Dit strand is gelegen in het zuidwesten van het land. In Gambia kun je veel excursies maken en een National Park bezoeken. Er is voor ieder wat wils in de ‘Smiling Coast of Africa’.

Overige informatie

Gambia is voor het grootste gedeelte Islamitisch en hierdoor worden ook alle feestdagen van de Islam gevierd. Tijdens bijvoorbeeld de ramadan is het mogelijk dat het eten in de restaurants op de accommodatie. De werknemers in de accommodaties hebben de hele dag dan nog niet gegeten en dit moet beslist gerespecteerd worden. Als het eten te wensen overlaat ga niet uitgebreid klagen want de gasten gaan voor ondanks dat de Gambiaanse bevolking die Islamitisch is nog niet heeft gegeten. In Gambia moet je als toerist genieten van alle gastvrijheid en natuurlijk de prachtig mooie omgeving. Ondanks dat Gambia een droog en nat seizoen kent is Gambia het hele jaar door een perfecte vakantiebestemming. Boek nu je Gambia vakantie voor de voordeligste prijs!