CorfuAlgemene informatie Corfu

Corfu is het meest noordelijk gelegen Griekse eiland in de Ionische Zee. Het eiland behoort samen met onder meer Zakynthos en Kefalonia tot de Ionische Eilanden. Het idyllische eiland Corfu is een uitermate prachtig eiland voor een Griekenland vakantie. Steeds meer mensen boeken een vakantie naar Corfu omdat het eiland vrijwel alles te bieden heeft voor een geweldige vakantie. Het Griekse eiland is heel groen met zijn uitgestrekte bossen. Verder heeft Corfu intieme baaien en heel veel sfeervolle dorpjes waar het net lijkt of de tijd stil heeft gestaan. Het Griekse eiland heeft werkelijk voor elk wat wils te bieden tijdens een vakantie naar dit mooie eiland in de Ionische Zee. Het landschap van Corfu is buitengewoon afwisselend en de actieve vakantieganger kan hier prachtige wandel- en fietstochten maken. Langs de schitterende kust van het eiland zijn sfeervolle badplaatsen gelegen waar toeristen genieten van een welverdiende vakantie. Corfu heeft de ideale setting voor een zonvakantie, want op het eiland zijn hiervoor de perfecte ingrediënten aanwezig. De mooiste badplaats van Griekenland is ook gelegen op Corfu en dat is Paleokastritsa. Corfu heeft heerlijke stranden met een diepblauwe zee waar een ieder heerlijk kan genieten van zon, zee en strand. Voor culinaire hoogstandjes ben je op het Griekse eiland ook aan het juiste adres. Bestel bij een lokaal Grieks restaurant een gyros met tzatziki en drink daarbij een goed glas Griekse wijn. Corfu is simpelweg de meest ideale vakantiebestemming van Griekenland.

Geografie, natuur en klimaat Corfu

In de Ionische Zee ligt het Griekse eiland Corfu. Het eiland behoort tot de Ionische eilanden en het is het meest noordelijke eiland hiervan. Corfu ligt voor een deel voor de kust van Albanië en de kortste afstand tussen Corfu en Albanië bedraagt slechts twee kilometer. De hoofdstad van het eiland is het gelijknamige Corfu-Stad. Tijdens je vakantie is het absoluut de moeite waard om een deze stad te bewonderen. Corfu heeft een gevarieerd landschap, met in het noorden hoge bergen, het midden heuvels en het zuiden met een laagvlakte. Door de veelzijdigheid trekt het eiland alle soorten toeristen. Het klimaat van Corfu is een mediterraan klimaat, maar door de ligging van het eiland is het een stuk koeler dan de andere eilanden van Grieken. De zomermaanden zijn wel heel aangenaam maar soms is het er ook extreem warm. De winters zijn koel maar de temperatuur komt zelden onder het vriespunt. De verkoelende wind zorgt in de zomer voor een heerlijke verfrissing.

Cultuur en bezienswaardigheden Corfu

CorfuAls je geïnteresseerd bent in de Griekse oudheid en in de cultuur dan ben je op Corfu ook aan het juiste adres. Het Griekse eiland heeft een hele rijke historie en hierdoor heeft Corfu een verscheidenheid aan kunst, cultuur, gebouwen en bouwstijlen. De pittoreske bergdorpjes mogen ook absoluut niet tijdens een vakantie op het eiland vergeten worden. Tijdens je bezoek aan een oud dorpje lijkt het of de tijd eeuwen stil heeft gestaan. De gebouwen, de werkwijze en zelfs de mensen bewegen zich op de ouderwetse manier voort. Aan archeologische plekken genoeg op het eiland. Zo kun je het oude Romeinse badhuis in Acharavi, het Palaiopoli klooster en de Dorische Tempel in Mon Repos bezichtigen. De verlaten dorpjes Paleo Pertihia en Palies Sinies zijn het toppunt van de rijke historie op het eiland. Dwaal door de smalle straatjes en kijk naar de oude huizen en ingestorte gebouwen. Natuurlijke bezienswaardigheden heb je ook genoeg op Corfu. Maak maar een wandeling en je zal onder de indruk zijn van de prachtige natuur.

Overige informatie

Voor een onbezorgde vakantie met de perfecte mix aan ingrediënten ben je op het Griekse eiland Corfu aan het juiste adres. Het eiland wordt vooral geroemd vanwege de mooie stranden en het kristal heldere water. Daarnaast heeft Corfu bijzondere bezienswaardigheden en ook nog eens een uitermate heerlijk klimaat. Op Corfu geniet je van zon, zee en strand en al het andere mooie dat het eiland in de Ionische Zee je te bieden heeft voor een daverende vakantie.