Algemene informatie Rhodos

rhodos omgevingIn de Egeïsche Zee is het Griekse eiland Rhodos gelegen. Het is een schitterend en historisch eiland en het is het op drie na grootste eiland van Griekenland en Rhodos maakt deel uit van de Dodekanesos. Het eiland is één van de meest oostelijke eilanden die behoren tot Griekenland. Het eiland is bij uitstek een ideale vakantiebestemming want Rhodos heeft enorm veel zonuren en daarom trekt het eiland ongelooflijk veel toeristen. Het eiland beschikt over uitermate goede faciliteiten en het heeft een gunstige liggen dat maakt Rhodos tot een geliefde vakantiebestemming. Het eiland heeft alles te bieden op vakantiegebied. Van schitterende gouden stranden tot en met de prachtige godentempels in Olympia, Rhodos is het vakantie eiland met voor ieder wat wils. Op het eiland zijn hele mooie pittoreske dorpjes te vinden zoals Lindos. Dit is een oogverblindend wit idyllisch dorpje gelegen aan een een prachtige baai. Voor degenen die meer van de drukte houden kunnen naar het mooie moderne maar tevens historisch Rhodos-stad. Natuurliefhebbers zijn op het Griekse eiland ook aan het juiste adres, trek naar de vlindervallei en zie duizenden vlinders vliegen in de zomerperiode. Stelletjes en vakantiegangers die de romantiek willen op zoeken kunnen in het plaatsje Kalithea terecht. Rhodos heeft voor ieder wat wils en dat maakt het een razend populaire vakantiebestemming voor jong en oud en voor mensen van over de hele wereld.

Geografie, natuur en klimaat van Rhodos

Rhodos is een eiland dat behoort tot de Griekse eilandengroep de Dodekanesos en het is gelegen in de Egeïsche Zee. Het eiland is strategisch gelegen op slechts een paar kilometer ten zuiden van het vasteland van Turkije. Rhodos is één van de grootste eilanden en het is het meest oostelijk gelegen eiland van Griekenland. Het eiland heeft een lengte van 79,7 kilometer en de breedte meet ongeveer 38 kilometer. Het eiland kenmerkt zich door de prachtige stranden, schitterende natuur en uiteenlopende landschappen. Rhodos kent een paar hele mooie zandstranden en ook diverse kindvriendelijke strand, waaronder het strand van Faliraki is uitermate geschikt voor kinderen. Het landschap van Rhodos kenmerkt zich door hoge bergen en vruchtbare valleien. Het eiland is geliefd bij elke soort vakantieganger maar de meeste toeristen komen naar het eiland voor de vele zonuren die Rhodos heeft. Het eiland kent een mediterraans klimaat waardoor het beschikt over zachte winters en over het algemeen altijd warme zomermaanden.

Cultuur en bezienswaardigheden in Rhodos

rhodos omgevingRhodos ligt strategisch gezien tussen drie continenten in, namelijk Europa, Azië en Afrika. Hierdoor heeft het eiland nooit rust gekend, gedurende 5.000 jaar is Rhodos aangevallen, geplunderd en flink uitgebuit. Doordat er nooit rust heeft geheerst op het eiland zijn er enorm veel bezienswaardigheden te bezichtigen uit van de verschillende heersers van het eiland. Op het eiland zelf zijn prachtige bezienswaardigheden te vinden maar vanuit verschillende havens van Rhodos kunnen toeristen ook middels veerverbindingen naar de naast gelegen eilanden zoals Simi, Kos, Patmos, Santorini en Karpathos. Het is ook mogelijk om met een veerverbinding naar het vasteland van Turkije te reizen, bijvoorbeeld naar Marmaris. De Grieken op Rhodos zijn bijna allemaal Grieks-orthodox en ze vinden het geloof enorm belangrijk. Op bijna iedere hoek van de straat staat wel een kapel of kerkje en de lokale bevolking laten toeristen maar al te graag binnen in een kerkje of kapel.

Overige informatie van Rhodos

Het eiland beschikt over een uitermate goed wegennet. Het is hierdoor aan te raden om tijdens een vakantie een auto of scooter te huren. Dit is de makkelijkste manier om het hele eiland tijdens een vakantie te verkennen. Voor de aankomende jaren heeft Rhodos nog enkele verbeteringen op de agenda staan in het wegennet waardoor het nog makkelijker wordt om het eiland op eigen houtje te verkennen. Tussen de grotere steden van het eiland is het ook goed mogelijk om met het openbaar vervoer te reizen zoals met de bus. Bij de meeste accommodaties is er op loopafstand wel een busstation te vinden. De internationale luchthaven van het eiland is 14 kilometer ten zuiden gelegen van Rhodos-stad. Daarnaast heeft Rhodos nog vijf havens, de meeste havens bieden veerverbindingen aan naar naastgelegen eilanden en naar het Turkse vasteland.