Algemene informatie Indonesië

indonesieIn Zuidoost-Azië is het land Indonesië gelegen. Het land bestaat uit een archipel van 17.508 eilanden en is het grootste eilandstaat in de wereld. Het is een archipel van uitersten en dat komt door de hoeveelheid eilanden dat bij het land behoren. Indonesië heeft de omvangrijkste oerwouden, hoogste bergen, meest actieve vulkanen, parelwitte zandstranden, prachtige tempels, meest verschillende talen, fascinerendste cultuur en ’s werelds grootste Moslim bevolking. Van de hoogste berg de Puncak Jaya naar de paradijselijke stranden aan de zuidkust van Bali. Van Moslims naar Balinees Hindoeïsme, Moskees en tempels en van de Indische Oceaan naar de Pacific. Indonesië heeft een imponerende mix van geografische, tropische, culturele en natuurlijke afwisselingen. Vakanties naar Indonesië worden voornamelijk geboekt als een rondreis waarmee toeristen de imponerende mix zelf van dichtbij mee maken en zien. De eilanden Java, Sumatra en Bali zijn het meest toeristisch. Het eiland Bali is ook één prima vakantiebestemming voor een strandvakantie maar het heeft ook zoveel meer te bieden. In ’s werelds grootste eilandstaat is het optimaal genieten van al het moois dat de eilanden te bieden hebben, maar vooral ook van de vriendelijke en gastvrije bevolking. Ontdek Indonesië met een rondreis of verblijf de gehele vakantie op het betoverende eiland Bali en verken dit eiland, de sfeer, cultuur en de wonderschone natuur. Volgens velen is Bali het stukje paradijs waar het elke dag optimaal genieten is. Selamat datang di Indonesia!

Geografie van Indonesië

De eilandstaat Republiek Indonesië bestaat uit 17.508 eilanden. Van alle eilanden zijn er circa 6.000 bewoond. Indonesië maakt deel uit van de Indische Archipel, deze archipel bestaat uit 23.288 eilanden. Tot de Indische Archipel behoren de Grote Soenda-eilanden, de Kleine Soenda-eilanden, de Molukken en de eilanden van de Filipijnen. De hoofdstad van Republiek Indonesië is Jakarta en is gelegen op het eiland Java. Het populairste vakantie-eiland is Bali en de grootste stad op Bali is Denpasar. Andere grote steden van Indonesië zijn Soerabaja, Medan, Padang, Bandung en Jogjakarta. Het hoogste punt van Indonesië is gelegen in de provincie Papoea, de Puncak Jaya meet bijna 5.000 meter. Indonesië grenst aan Oost-Timor, Maleisië en Papua-Nieuw-Guinea. Indonesië kent drie verschillende tijdzones. Het is een land met uitersten en de grootste archipel in de wereld. In Indonesië is de perfecte mix aanwezig voor een geweldige vakantie.

Weer in Indonesië

Indonesië ligt vrijwel rond de evenaar. De voormalige kolonie van het Koninkrijk der Nederlanden is over het algemeen geheel tropisch. Op de hoogste punten van Indonesië na heeft het land een tropisch regenwoudklimaat. De temperatuur op de eilanden varieert weinig. Indonesië kent ook maar twee seizoenen, een natte moesson en de droge moesson. De natte moesson heerst vooral tussen november en april en de dagen zijn dan aangenaam zonnig, afwisselend met krachtige maar korte buien. Tijdens de droge moesson valt er nauwelijks neerslag en zal de zon optimaal aan het stralen zijn over de Indonesische Archipel. Door de ligging van Indonesië valt het land voor het grootste gedeelte buiten de aanvoerroute van orkanen. De kans dat Indonesië getroffen wordt door een orkaan is vrij klein maar er kan wel overlast zijn van een orkaan doordat die in de omgeving actief is. In Indonesië worden continu tropische temperaturen gemeten van 29 tot 33 graden Celsius overdag en ’s nachts ongeveer 23 graden Celsius. Door het aangename klimaat is Indonesië een prima land om het hele jaar door een vakantie naar toe te boeken.

Bezienswaardigheden in Indonesië

indonesie huisIn geen ander land ter wereld tref je een meer imponerende mix van geografische, tropische en culturele afwisseling dan in Indonesië. Van de hoogste berg de Puncak Jaya naar de paradijselijke stranden aan de zuidkust van Bali. Van Moslims naar Balinees Hindoeïsme, Moskees en tempels en van de Indische Oceaan naar de Pacific. Indonesië leent zich uitermate goed voor een rondreis, alleen met een rondreis kan het land goed verkent worden. De meeste toeristen boeken een vakantie naar het betoverende Bali. Dit eiland heeft een prachtige natuur, bijzondere cultuur en paradijselijke hagelwitte zandstranden. Bezienswaardigheden op het eiland Bali variëren van groene bossen tot drukke badplaatsen, van Monkey Forest tot actieve vulkanen, van koraalriffen tot prachtige tempels. De tempels die gezien moet hebben tijdens een vakantie naar het mooie Bali zijn onder andere Tanah Lot, Goa Gajah en de Pura Besakih. Daarnaast beschikt heel Indonesië over een rijk en gevarieerd landschap met vulkanen, tropische regenwouden, savannebossen, moerasgebieden en prachtige koraalriffen. Indonesië is een geweldig land om een vakantie naar toe te boeken.

Overige informatie

Indonesië kent drie verschillende tijdzones. Afhankelijk van de zone is het in de winter 6 tot 8 uur later en in de zomer 5 tot 7 uur later. Voor een reis naar Indonesië moet je in het bezit zijn van een geldig paspoort van minimaal 6 maanden. Voor een verblijf in het land is een visum nodig, bij aankomst in het land kan een visum van 30 dagen aanvragen. Wil je langer dan 30 dagen in het land verblijven dan dien je vroegtijdig een afspraak te maken bij de Ambassade van Indonesië te Den Haag. Indonesië is het land met de meest verschillende talen maar de officiële taal is Bahasa Indonesia, het lijkt enorm veel op het Maleis. In sommige delen van Indonesië wordt nog mondjesmaat Nederlands gesproken maar de jongeren kunnen ook een aardig woordje Engels spreken.