Algemene informatie Bali

bali strandBali is een betoverend eiland en het is een vakantiebestemming die haar weerga niet kent. Het eiland behoort tot Indonesië en het is een provincie ten oosten van het eiland Java en ten westen van het eiland Lombok. Bali is het westelijkste eiland van de kleine Soenda-eilanden. Het eiland herbergt enorm veel culturele rijkdommen die overal op het eiland te aanschouwen zijn. Doordat onafhankelijke vorstendommen op Bali hebben geregeerd tot in het midden van de 19e eeuw zijn er veel culturele bezienswaardigheden te bezichtigen op het betoverende eiland. De eerste Nederlanders die aan land kwamen op het eiland onder leiding van Cornelis Houtman was in het jaar 1596. het land werd ongemoeid gelaten omdat er op Bali alleen rijst verbouwd werd. Pas sinds 1920 is Bali ontdekt als vakantieoord bij Nederlanders. Dit kwam omdat veel Nederlanders zich hadden gehuisvest in het oosten van Bali en hier familie naar toe lieten komen. Ook heel veel kunstenaars gingen op vakantie naar het prachtige eiland om zich te laten inspireren door de weergaloze natuur en de kunst die de lokale bevolking voort bracht. Bali is een perfecte vakantiebestemming voor mensen die houden van natuur, cultuur, strand, duiken en religie. Heel veel toeristen boeken een rondreis over het eiland met als afsluiter een strandvakantie in één van de geliefde badplaatsen. Een vakantie naar het betoverende eiland zal een iedere altijd bij blijven. Overal op het eiland zijn spectaculaire tempels, kunstenaarsdorpen en natuurlijke spa’s te vinden. Bali heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie.

Geografie van Bali

Het Indonesische eiland ligt ten oosten van Java en ten westen van het eiland Lombok. Bali is het westelijkste eiland van de kleine Soenda-eilanden. Het eiland heeft een totale oppervlakte van 5561 km² en telt ruim 4 miljoen inwoners. Tot aan 1958 was Singaraja de hoofdstad, de huidige hoofdstad van Bali is Denpasar. Bali is een vulkanisch eiland en er zijn nog enkele vulkanen actief. Het hoogste punt van Bali is gelegen op de Gungung Agung met een hoogte van 3142 meter boven de zeespiegel. Bali wordt van Java gescheiden door de zeestraat Straat Bali. Het zeewater vormt de grens tussen de Indonesische provincies Oost-Java en Bali. De Straat Bali is ondiep en op het smalste punt is het slechts 3 kilometer breed. De bredere Straat Lombok vormt de grens tussen Bali en Lombok. Ten noorden van het eiland ligt de Balizee en in het zuiden de Indische Oceaan. Het landschap van Bali wordt gekenmerkt door regenwouden, kratermeren, stromende rivieren en diepe ravijnen. In het zuiden van Bali zijn hagelwitte zandstranden te vinden de overige stranden zijn bedekt met zwart vulkaanzand.

Het weer in Bali

Bali kent een tropisch regenwoud klimaat. Het eiland kent slechts twee seizoenen, namelijk het regenseizoen en een droog seizoen. Het regenseizoen heerst van oktober tot april en het droge seizoen heerst van april tot en met september. In het regenseizoen valt er elke dag wel neerslag en de luchtvochtigheid ligt dan aanzienlijk hoger. De temperatuur op het eiland is het hele jaar vrijwel constant, wel komen er temperatuur verschillen voor op het eiland. In de binnenlanden is het een stuk koeler en ook de hoger gelegen gebieden zijn aanzienlijk kouder dan aan de kust. Er is ook een temperatuur verschil te meten tussen het noorden en het zuiden. De zuidkust is gemiddeld 5 graden Celsius warmer dan de noordkust.

Bezienswaardigheden in Bali

baliBali is rijk aan cultuur en omdat het merendeel van de bevolking het Balinees Hindoeïsme aanhangt zijn er op iedere hoek van de straat prachtige tempels te vinden. Verspreid over het eiland zijn ook grote tempelcomplexen te bezichtigen, zoals de moedertempel Pura Besakih. Dit is tevens de grootste tempel op het eiland en bevindt zich midden op het eiland. De tempel bestaat uit meer dan 200 bouwwerken verdeeld over 30 complexen. Een van de drukst bezochte tempels op het eiland is Pura Tanah Lot, deze tempel is gebouwd op een rots in zee en is alleen bereikbaar wanneer het ep is. Bali heeft niet alleen prachtige tempels maar ook een weergaloze natuur met watervallen, rivieren, rijstvelden, vulkanen en exotische diersoorten. Op het eiland liggen ook heel veel pittoreske dorpjes die absoluut de moeite waard zijn voor een bezichtiging. Ubud is een prachtig kunstenaarsdorp en wordt door velen beschouwd als het culture middelpunt van Bali. Het herbergt ook een beschermd gebied voor langstaartapen, beter bekend als Monkey Forest. Aan de zuidkust zijn parelwitte zandstranden te vinden waardoor elke toerist denkt in het paradijs terecht te zijn gekomen. Bij het plaatsje Lovina in het noorden van het eiland is het mogelijk om dolfijnen te spotten.

Overige informatie

Bali is een waar paradijs voor iedere toerist. In alle opzichten kan er op dit fantastische eiland genoten worden van een onvergetelijke vakantie. Mooie stranden, prachtige natuur, culturele bezienswaardigheden, vriendelijke bevolking en heerlijk eten. De Balinese keuken is uitzonderlijk lekker. In heel veel restaurants kan er heerlijk gegeten worden van overheerlijke verse vis, die typisch op zijn Balinees bereid zijn. Als toerist is het elke dag weer genieten van de heerlijke gerechten die gegeten kunnen worden. Het leukst is om te dineren bij een typisch Balinees restaurant waar de lokale gerechten geserveerd worden. Een van de bekendste restaurants in Bali is gelegen in Kuta, namelijk restaurant Poppies. In dit restaurant kan heerlijk gedineerd worden voor een betaalbare prijs, zoals in alle restaurants op Bali. Het is op en top genieten in Bali. Boek vandaag nog een betovernde vakantie naar dit prachtige eiland voor 2015.