Adriatische Rivieraadriatische riviera

De Adriatische Rivièra is een populaire Italiaanse vakantiebestemming. Deze streek staat bekend om de prachtige zandstranden, vele gezellige plaatsen en haar mooie natuur. Er valt aan deze kust genoeg te doen, te zien en te beleven. In de steden vindt men verschillende bezienswaardigheden en aan het strand kan er heerlijk worden genoten van de zon en zijn er tal van watersportmogelijkheden.

Geografie, natuur en klimaat van de Adriatische Rivièra

De Adriatische Rivièra grenst aan de Adriatische Zee en ligt in het noordoosten van Italië. Bekende plaatsen in dit gebied zijn Riccione, Cattolica en natuurlijk Rimini, hier bevinden zich vele appartementen, hotels en campings. Rimini is de op één na kleinste provincie in Italië qua oppervlakte maar het is ook één van de dichtst bevolkte provincies van het land. Door de prachtige kust behoort deze streek tot de meest populaire strandbestemming van Europa. Naast een prachtige kust kent het gebied ook een geweldig mooie natuur. Het landschap van de kust bestaat uit begroeide heuvels en natuurlijk de lange zandstranden. Aan de Adriatische Rivièra heersen droge, warme zomers en zachte winters. Een zomervakantie in dit gebied is zeer geliefd, maar overwinteren aan deze kust is ook een optie.

Leuke bezienswaardigheden tijdens een Adriatische Rivièra vakantie

Voor de strandliefhebber is de Adriatische Rivièra één van de meest geliefde streken in Italië. Naast de prachtige stranden is ook de omgeving in dit gebied de moeite waard. Ook de cultuurliefhebber kan zeker in deze prachtige kuststreek terecht. In bijvoorbeeld Rimini en Rabenna vindt men vele Romeinse overblijfselen. Rimini kent daarnaast een sfeervolle binnenstad met een prachtige kathedraal en vele nauwe straatjes. Ravenna staat weer bekend om zijn byzantijnse mozaïeken. Deze stad kende enorme rijkdom en vormde vroeger het centrum van het byzantijnse rijk. Ook omvat het gebied vele trekpleisters die voor de vakantieganger zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Venetië mag natuurlijk niet worden overgeslagen. De historische binnenstad met zijn vele bruggen, wateren en eilandjes Het San Marco-Plein is een plaatje op zich. Cultuur vindt men ook in het heerlijke Italiaanse eten uit deze streek. Een typisch streekgerecht is de Piadina Romagna, een soort plat brood dat vers wordt bereid. Ook Spaghetti al Ragu dat bestaat uit rundvlees en een pitte tomatensaus wordt hier veel gegeten. De bekendste wijnen uit deze regio zijn de Lambrusco en Sangiovese wijnen.

Excursies en beleven

Er valt aan de Adriatische Rivièra ook genoeg te doen voor jong en oud. In Riccione en Rimini vindt men gezellige terrasjes, winkeltjes en havens. Voor een dag uitgebreid shoppen kan men in Bologna terecht. Een bruisend nachtleven vindt men ook in Rimini. In de omgeving van de Adriatische Riviera kan men heerlijk wandelen of zelfs bergbeklimmen. De uitgestrekte kust biedt ook vele mogelijkheden tot het beoefenen van verschillende watersporten. Ook zijn er verschillende waterparken te vinden in deze omgeving. Een fietstocht door de Po-delta is ook een mogelijkheid.