Italie kent veel bestemmingen waar u heen kunt gaan op vakantie. Het land is één van de populairste vakantielanden van Europa. Italie is een land met veel verschillen. De natuur verschild per regio. In de ene regio is het bergachtig en in de andere regio is er weer veel natuur. Ook kent Italie veel meren en veel verschillende kustgebieden. Een andere reden waarom Italie zo populair is bij vakantiegangers zijn de mooie oude steden.

In deze oude steden is veel te zien en te doen. Italie is een mooi land waar voor iedereen wat te doen is! Hieronder vindt u de belangrijkste vakantiebestemmingen binnen Italie:

Rome is een populaire bestemming in Italië

Een hele zomervakantie wordt hier niet vaak doorgebracht, maar wel een stedentrip van een paar dagen. Rome is dan ook een perfecte bestemming voor een stedentrip. Het is één van de mooiste steden van Italië. Of je nu van cultuur, lekker eten of uitgaan houdt, hier vindt je altijd wat van jouw gading. Sterker nog, Rome heeft zo’n enorme  aantrekkingskracht dat je er goed aan doet je stedentrip voor te bereiden. Wil je per se de Sixtijnse Kapel in Vaticaanstad bezoeken, dan zorg je er maar beter voor dat je kaartjes reserveert. Dat voorkomt teleurstellingen. Ook voor andere topattracties staan soms lange rijen. Wanneer je langer dan alleen een weekend in Rome verblijft en veel wilt zien, is het aan te raden een Roma Pass aan te schaffen. Hiermee reis je gratis met het openbaar vervoer en kun je bij twee musea geheel gratis naar binnen. Op de overige musea krijg je korting en je kunt zo doorlopen, want je hoeft niet in de rij voor de kassa. Een ander voordeel van een stedentrip naar Rome zijn de kosten. Vliegtickets Rome zijn bij veel vliegmaatschappijen te boeken. Er zijn meerdere mogelijkheden om naar Rome te vliegen. Overweeg je een stedentrip naar Rome, dan is het handig vooraf een planning te maken met wat je op welke dag gaat doen. Dat voorkomt dat je van hot naar her rent en eigenlijk nergens rust voor neemt. Je rust pakken in een stad als Rome is heel belangrijk. Doe als de Italianen en plan je uitjes in de vroege ochtend of de namiddag. Tussen de middag, op het heetst van de dag, heb je dan alle tijd voor een uitgebreide pranzo op een fijn terrasje. In de echte zomermaanden kun je Rome trouwens beter mijden. Niet alleen is het dan razend druk met toeristen, maar het is ook nog eens bloedheet. Door de zuidelijke ligging van de stad is het in Rome juist in het vroege voorjaar of late najaar vaak prima weer voor een stedentrip.