bezienswaardigheden italie

Tijdens een vakantie in Italië kan men natuurlijk heerlijk uitrusten en genieten van de zon, zee en het strand of van de prachtige natuur. Voor wie er eens op uit wil is er ook in Italië genoeg te doen. In heel het land vindt men tal van bezienswaardigheden.

De provincie Toscane staat bekend om historische steden als Siena, Pisa, Florence en Lucca. In deze steden vindt men veel terug over de Renaissance. Pisa staat natuurlijk bekend om haar indrukwekkende toren maar ook de andere steden bieden de vakantieganger veel bezienswaardigheden. Naast het grote culturele erfgoed van Toscane vindt men hier ook vele populaire badplaatsen. Rome ligt in de provincie Lazio en is de hoofdstad van Italië. Ook is dit de hoofdstad van het oude Romeinse rijk. Men vindt in deze stad het Forum Romanum, het Pantheon, de Trevifontein en het Colosseum. Vaticaanstad wordt door Rome omsloten. In deze ministaat staat de paus aan het hoofd en hier vindt men de Sixtijnse Kapel, het Sint-Pietersplein en de Sint-Pietersbasiliek.

De overblijfselen van de Romeinse stad Pompeii vindt men dichtbij de stad Napels. Pompeii werd als gevolg van een uitbarsting van de Vesuvius volledig bedekt door as. De Bloemenriviera vindt men aan de kust van Ligurië. Hier kan men een bezoek brengen aan de prachtige badplaats Portofino of aan de hoofdstad van de provincie, Genua. De vijf kleine dorpjes die door een wandelpad met elkaar verbonden worden noemt men Cinque Terre. Tijdens het bewandelen van dit pad heeft men een prachtig uitzicht op zee.