camping italie

Wat is er nou beter dan het vieren van de vakantie midden in de prachtige natuur. Wanneer men een vakantie in Italië doorbrengt op een camping, is men met het mooie weer in dit land altijd buiten en verzekerd van goede voorzieningen en een grote mogelijkheid aan verschillende activiteiten. Door heel Italië bevinden zich vele campings waarbij het mogelijk is om een tent of caravan te huren maar ook kamperen met een eigen kampeermiddel is mogelijk. De campings in Italië zijn er in alle maten en soorten. Zo zijn er grote en kleine campings en variëren deze van eenvoudig tot zeer luxe.

Soorten campings in Italie

In Italië zijn er campings in allerlei soorten en maten. De campings zijn ingedeeld op basis van een sterrensysteem. Hoe meer sterren een camping heeft hoe luxer deze camping zal zijn. De vakantieganger kan zo gemakkelijk en snel op zoek naar de perfecte camping in Italië die aansluit op de eigen wensen. Het hoogste aantal sterren dat een camping kan hebben is vier. Een camping met vier sterren is een super luxe camping waarbij men van alle faciliteiten is voorzien. Op zo’n camping vindt men zwembaden, restaurants, fitnessmogelijkheden, een animatieteam en nog veel meer. Hoe lager het aantal sterren hoe minder luxe de camping is. Niet iedereen is opzoek naar een zeer luxe camping, ook een comfortabele basis camping kan voor velen naar wens zijn. Een camping met één ster is geschikt voor wie opzoek is naar een basis camping. Voor een vakantie op een camping met één ster betaalt men natuurlijk ook een stuk minder. De prijs-kwaliteit verhouding ligt bij de Italiaanse campings over het algemeen goed. Hoe luxer de camping hoe hoger de prijs is die men betaald voor een vakantie.

Het verblijf tijdens een Italië vakantie om een camping

De campings in Italië bieden vele soorten verblijfsmogelijkheden aan. Op veel campings in Italië zijn er grote stukken grond waar men een staplaats kan huren om een eigen tent op te zetten of een caravan te plaatsen. Er zijn ook genoeg campings te vinden waarbij men niet zelf een tent of caravan mee hoeft te nemen. Op veel campings in Italië is het mogelijk een tent te huren. Deze tent is geheel ingericht en van alle gemakken voorzien. Het is ook mogelijk om een stacaravan te huren, deze voorziet in net wat meer luxe dan een tent. Een stacaravan is voorzien van een toilet en douche. Op de grote en luxe campings in Italië vindt men zelfs (stenen) bungalows of chalets die men kan huren.

Populaire kampeerbestemmingen in Italië

De meeste kampeerders in Italië zoeken de zee op, hier zijn dan ook talloze campings te vinden. De Italiaanse kustlijn biedt de vakantieganger mooie stranden, kleine eilandjes en pittoreske dorpjes. Het grootste en schoonste meer van Italië is het Gardameer. Aan dit meer vindt men dan ook campings in grote getale. Rond dit meer vindt men schilderachtige plaatsjes zoals Peschiera del Garda en Desenzano. Op het Gardameer kan men verschillende watersporten beoefenen maar lekker genieten van de zon aan het strand van dit meer is natuurlijk ook mogelijk. Een vakantie aan het Gardameer is geschikt voor jong en oud. De perfecte vakantie aan dit meer beleefd men op een camping rondom dit meer. Ook Toscane is een zeer populaire kampeerbestemming in Italië. Vanaf een camping in Toscane kan men bezoekjes brengen aan culturele steden als Milaan en Rome. Ook kan men genieten van prachtige uitzichten op zee, bergen en landerijen. In Toscane vindt men vele soorten kampeergelegenheden.