Capri

capriCapri is dé ideale vakantiebestemming voor velen. De naam van dit prachtige vulkanische rotseiland komt van het woord kapros, dit betekend wild zwijn. Uit fossielen is gebleken dat er vroeger veel wilde zwijnen op dit eiland hebben geleefd. Het eiland wordt ook veel bezocht door celebrities.

Geografie, natuur en klimaat in Capri

Capri is een Italiaans eiland dat is gelegen in de baai van Napels. Het eiland is te bereiken met een draagvleugelboot of een veerverbinding vanaf Napels. Ook vanuit de havens Molo Beverello, Mergellina, Sorrento, Amalfi of Positano is dit eiland te bereiken. Vanuit Napels duurt een overtocht met een draagvleugelboot zo’n 40 minuten en per veerboot ongeveer 80 minuten. De natuur op dit Italiaanse vakantie eiland is zeer bijzonder. Er bevinden zich vele plantensoorten wat erg bijzonder is voor een eiland met een oppervlakte van 1036 km2. Op het eiland bevinden zich ook schitterende rotsformaties en prachtige bloemen. Capri heeft een mediterraan klimaat. Het eiland kent warme zomers en milde winters.

Cultuur en bezienswaardigheden

Op het eiland Capri zijn genoeg culturele bezienswaardigheden te vinden. Zo zijn er de ruïnes van Villa Jovis van waaruit het Romeinse Rijk werd bestuurd. Ook de Kathedraal San Stefano en het kloostercomplex Certosa di San Giacomo zijn een bezoek waard. Het is mogelijk om een wandeling te maken door de prachtige tuinen van keizer Augustus. Vanuit hier heeft men een geweldig uitzicht op Faraglioni, dit is een natuurmonument in de zee dat bestaat uit rotsen. Een leuk vissershaventje vindt men aan de andere kant van het eiland, Marina Piccola. Voor wie meer van de Romeinse tijd wil zien kan Villa San Michele di Axel Munthe bezoeken. Dit is het voormalige huis van Axel Munthe, een schrijver. Het huis is nu omgebouwd tot een museum met archeologische vondsten uit de Romeinse tijd. Het is ook mogelijk het centrum van de stad te verlaten en een route te volgen naar de uitkijkpunten. Zo ontdekt men vele Mariabeelden, oude huisjes en loopt er zo af en toe een ezel voorbij.

Rust en de Capreser keuken

Capri is een eiland voor de vakantieganger die eens lekker tot rust wil komen. Natuurlijk is er voor de liefhebber genoeg te doen op het eiland, maar het is ook mogelijk om eens heerlijk uit te rusten en te genieten van de zee, de prachtige natuur en de zon. Capri is ook een favoriete vakantiebestemming van veel beroemdheden vanwege het lage gehalte aan paparazzi. In de haven ziet men de vele prachtige jachten en bevinden zich leuke modeboetiekjes. De wijnspecialiteit van dit eiland is de Tiberio, ook de Limoncello di Capri moet men zeker bestellen. Ook qua eten komt men op het eiland niet tekort. Er bevinden zich vele restaurantjes en barretjes. Er zijn zelfs een aantal gerechten naar dit prachtige eiland vernoemd: Insalata Caprese, Pizza Caprese en Torta Caprese.