Emilia Romagna

emilia romagna italieEmilia Romagna is één van de grootste Italiaanse regio’s. Een vakantie in deze regio is ideaal voor wie houdt van sfeervolle Italiaanse stadjes en steden. Voor cultuur kan men terecht in de levendige steden. Rust vindt men in de idyllische plattelandsdorpen of aan de Adriatische kust. Doordat de rivier de Po door deze regio stroomt is de natuur er prachtig, ook de natuurliefhebber is hier dus zeker op z’n plek.

Geografie en klimaat

Emilia Romagna is een regio in het noorden van Italië. De regio ontstond doordat de historische regio’s Emilia en Romagna zijn samengevoegd. Bologna is de hoofdstad van de regio. In het oosten van Emilia Romagna ligt de Adriatische Zee, in het zuiden de Apennijnen en in het noorden stroomt de rivier de Po. De regio is dichtbevolkt, vooral in het vlakke deel. Ook is het één van de rijkste regio’s in Italië, Emilia Romagna wordt dan ook beschouwd als één van de beste regio’s waar men in kan wonen. In het oosten van deze regio overheerst een gematigd zeeklimaat. Het westen kent een continentaal klimaat met warme zomer maar koude winters. Een vakantie in deze regio is het meest geschikt in de zomer.

Natuur en bezienswaardigheden in Emilia Romagna

De rivier de Po die in het noorden van Emilia Romagna stroomt, zorgt voor een zeer vruchtbare grond. De regio is dan ook niet voor niets gezegend met een prachtige natuur. In de binnenlanden heerst veel groen en daar vindt men uitgestrekte dennenbossen. Ook de strandliefhebber kan in dit gebied terecht aan de kust van de Adriatische Zee.

Emilia Romagna is omgeven door vele bezienswaardigheden die stammen uit de middeleeuwse en Romeinse tijd. De hoofdstad Bologna is zeker een bezoek waard. Deze stad staat bekend om de kilometerslange straten. Ook vindt men hier de oudste universiteit van Europa. Ook het San Petronio plein is een echte aanrader. De stad Ravenna is leuk om te bezoeken. Deze stad kenmerkt zich door met mozaïek gedecoreerde bouwwerken zoals het Mausoleo Galla Placdia. Ver kan men hier heerlijk winkelen in de kleine en gezellige winkeltjes. De Stad Ferrara is gelegen aan de Po. Hier kan men genieten van cultuur en kunst. Men zal versteld staan van de wel 9 kilometer lange stadsmuur. De Etruskische opgravingen van Marzabotto en Comacchio en het omringende polderlandschap zijn ook zeker indrukwekkend.

Excursies en Specialiteiten tijdens je vliegvakantie naar Italie

Voor wandel- of fietstochten kan men terecht in de Apenijnen in Emilia Romagna. Vissen kan goed langs de rivieren en golf kan men spelen op één van de vele golfbanen. In de grote steden is het mogelijk om te genieten van het bruisende uitgaansleven. Winkelen doet men natuurlijk in de hoofdstad van Emilia Romagna: Bologna. In the Galleria Cavour vindt men vele bekende internationale merken maar ook leuke boetiekjes. Voor kunst of handwerk moet met naar de Via San Felice. De keuken van Emilia Romagna is één van de meest karakteristieke en beste keukens van Italië. In deze streek is de productie van wijn erg beroemd, vooral de Lambrusco. Tijdens een vakantie in Emilia Romagna moet met daar ook zeker van proeven. De overheerlijke Parmezaanse kaas en Parmaham vinden hun herkomst in de stad Parma en zijn daarom in overvloed aanwezig in deze regio.