Italiaanse Riviera

italiaanse riviera

De Italiaanse Rivièra is een prachtige kuststrook en wordt ook wel de Bloemen Riviera genoemd. Hier vindt men lange zandstranden en vele bloemen. Het is een geweldige vakantiebestemming met veel overal vele leuke stadjes, bezienswaardigheden en een prachtige natuur.

Geografie en klimaat

De Italiaanse Rivièra ligt in de regio Ligurië in het noordwesten van Italië. De Rivièra vormt een deel van de kust van Italië en loopt vanaf de grens met Frankrijk tot aan Toscane. Deze kuststrook is ruim 250 km lang en ligt aan de Tyreense Zee. De Italiaanse Rivièra ligt aan het oosten en westen van Genua. Het oostelijke deel wordt Rivièra di Levante genoemd, het westelijke deel Rivièra di Ponente. Een aantal steden die in dit gebied liggen zijn internationaal bekend zoals Cinque Terre, Portofino, Bordighera en Lerici. De Rivièra kent een mediterraan klimaat. De zomers zijn er warm en uitstekend om vakantie te vieren, de winters zijn mild.

Het landschap en de kust

De Italiaanse Rivièra kent vele gezichten. Het landschap wordt over het algemeen bepaald door de bergen en de zee. De Apennijnen en de Zeealpen kennen steile hellingen die tot aan de kust komen. De havenstad Genua wordt omringd door hellingen die vanuit de hele stad zichtbaar zijn. In het westen ligt moerasland uitgestrekt door heuvels. De Rivièra wordt niet voor niets de Bloemen Rivièra genoemd, men komt hier vele soorten bloemen tegen. In het westelijke deel van de Italiaanse Rivièra kan men heerlijk zonnebaden op de vele stranden. Hier vindt men dan ook voldoende stranden met parasols en lichtbedden tot aan de waterlijn. Aan het strand zijn er talrijke mogelijkheden wat betreft watersport. In het oosten van de Rivièra vindt men minder zandstranden, de bergen reiken hier tot aan de zee. Dit gebied is uitermate geschikt voor de sportieve vakantieganger. Het is hier mogelijk om te wandelen, te fietsen of te klimmen. In het natuurschoon vindt men vele wandelpaden waarna men kan uitrusten bij één van de vele badplaatsjes of idyllische vissersdorpjes.

Bezienswaardigheden in de Italiaanse Riviera

Ook cultuurliefhebbers zijn in de Italiaanse Rivièra op hun plek. De stad Genua werd verkozen tot culturele hoofdstad van Europa in 2004. De stad beschikt over talloze kunstwerken en musea. Het Palazzo San Giorgia uit de 13e eeuw en het Palazzo Spinola uit de 16e eeuw zijn de moeite waard om te bezoeken. Daarnaast zijn ook de andere kustplaatsjes de moeite waard. Hier vindt men middeleeuwse kastelen, romaanse of gotische kerken en goed onderhouden stadscentra. Ook bieden de meeste kustplaatsjes een ruim winkelaanbod, terrasjes, bars en restaurants. Voor een uitbundig uitgaansleven dient men Loano te bezoeken, hier bevinden zich vele populaire clubs.