kaart italie

Op de kaart van Italië is goed te zien dat het land de vorm heeft van een laars met daarbij het eiland Sicilië. Op de kaart van Italië zijn de twintig regio’s die het land telt ook goed te zien. Het land kent geen duidelijke grenzen tussen de verschillende regio’s door bijvoorbeeld rivieren. Toch kennen de regio’s ieder grote verschillen die niet helemaal zichtbaar zijn op de kaart. Het noorden van Italië is totaal anders dan het zuiden van het land.

Buurlanden van Italie

Italië ligt in het zuiden van Europa. Aan de noordelijke grens van dit land liggen de buurlanden Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Slovenië. Op de kaart is goed te zien dat de rest van het land wordt omringd door zee. Het land wordt omringd door de Middellandse Zee, de Tyrreense Zee, de Ionische Zee en de Adriatische Zee. Sicilië en Sardinië zijn ook duidelijk zichtbaar op de kaart, deze grote eilanden behoren samen met Elba en nog een reeks kleine eilanden bij Italië.

Italiaanse regio’s

Italië is opgedeeld in provincies. Iedere regio in Italië is gevormd uit een aantal van deze provincies. Italië telt twintig regio’s die goed te onderscheiden zijn op de kaart van Italië. Iedere regio heeft wel iets bijzonders te bieden en alle regio’s verschillen dan ook van elkaar. Deze regio’s zijn op alfabetische volgorde : Abruzzen, Apulië, Basilicata, Calabrië, Campania, Emilia-Romagna, Friuli-Venezia-Giulia, Lazio, Ligurië, Lombardije, Marche, Molise, Piëmont, Sardinië, Sicilie, Trentino- Zuid-Tirol, Toscane, Umbrie, Valle d’Aosta en Veneto.

Kustgebieden

Italië is omringt door een aantal zeeën. Op de kaart zijn de kustgebieden goed te zien. Aan de westkant ligt de Toscaanse kust, een ideale vakantiebestemming voor wie zoekt naar zon, zee strand en natuurlijk voor de watersportliefhebbers. Aan de noordwestkust van Italië vindt men de Ligurische kust, welke ook wel bekend staat onder de naam Bloemen Riviera. Populaire badplaatsen aan deze kust zijn onder andere Alassio, Pietra Ligure en Sanremo. De Amalfikust loopt van Positano in het westen tot aan Vietri sul Mare in het oosten. Het is deel van de provincie Campanië en ligt aan de zuidkant van het schiereiland Sorrento. Deze kust wordt vanwege het natuurschoon beschouwd als één van de mooiste kusten ter wereld. De Adriatische kust beslaat de hele oostkust van Italië en is omgeven door Portoverde, Venetië en vele andere plaatsen. Dit kustgebied bestaat voornamelijk uit kilometerslange zandstranden met daaraan bruisende badplaatsen.