Lago di Ledro

lago di ledro italieLago di Ledro, oftwel het Ledromeer, heeft alles in zich voor een perfecte Italie vakantie. Dit Italiaanse meer beschikt over turkooisblauw water, is omgeven door bossen en weiden en in de omgeving vindt men historische overblijfselen. Het is een ideaal gebied om er een vakantie in Italie te vieren.

Geografie en klimaat bij het Lago di Ledro

Het Ledromeer is een meer in het noorden van Italië en ligt in de Italiaanse provincie Trentino. Het meer ligt ongeveer 5km ten noordwesten van het welbekende Gardameer. Het is één van de schoonste in mooiste meren in heel Trentino. Het meer ligt op een hoogte van 650 meter boven de zeespiegel. De kustlijn is ongeveer 8 km. Rondom met meer liggen drie plaatsen: Pieve di Ledro, Mezzolago en Molina di Ledro. Ook wordt het meer omringd door weides en prachtig groene bossen. Het Ledromeer ligt tussen twee klimaatzones, waardoor het klimaat in deze regio wordt beïnvloed Over het algemeen is er sprake van een vrij mild klimaat. In de zomer stijgt het kwik tot ongeveer 27 graden.

Natuur en bezienswaardigheden in Lago di Ledro

Het prachtig helderblauwe water van het Ledromeer is al een plaatje op zich. Dit water staat in mooi contrast met de beboste groene bergen rondom het meer. Vanuit het Ledromeer ziet men in het noorden de hoge bergtoppen van de Monte Cadria, de hoogste van alle Ledro-Alpen. In de bergen zijn vele mogelijkheden voor liefhebbers van wandelen, klimmen of mountainbiken. Voor een ontspannen of actieve vakantie onder de Italiaanse zon is men aan het Ledromeer op het juiste adres. Het Ledromeer is naast het natuurschoon beroemd geworden vanwege een archeologisch gebied uit de bronstijd dat aan de oostkant van het meer is gevonden. Het gaat om een gebied met paalwoningen dat werd ontdekt in de tijd dat het waterniveau van het meer werd verlaagd. De archeologische vondst aan het Ledromeer is één van de best bewaarde en belangrijkste in heel Europa. Tijdens een vakantie aan het Ledromeer is het mogelijk om verschillende plaatjes in de buurt te bezoeken. Een bezoekje aan een natuurlijke botanische tuin kan men brengen in het stadje Mezzolago, dat bij de ingang van de Valle di Dromae ligt. Kunst- en cultuurschatten vindt men in het stadje Tjarno di Sotto. De stad heeft een mooie kerk waar vele schilderingen en andere voorwerpen te bezichtigen zijn. Bezzecca ligt aan de westkant van het Ledromeer, hier kan vindt men verschillende winkeltjes en faciliteiten.

Stranden en activiteiten

Er zijn vier stranden aangelegd langs de oever van het meer. De stranden zijn een heerlijke plek voor wie tijdens een vakantie optimaal wil genieten van de zon en het water. Bij de meeste stranden vindt men speelvoorzieningen voor kinderen en is het mogelijk om watersporten te beoefenen. Zo kan men hier onder andere zeilen, surfen en kanoën. Ook is het water heerlijk om in te zwemmen met een temperatuur in de zomer van rond de 21 graden.

Zowel de actieve vakantieganger als de rustzoeker zal tijdens een vakantie aan het Ledromeer optimaal genieten.