Lago Maggiore

lago maggiore italieLago Maggiore wordt in het Italiaans ook wel Lago Verbano genoemd en is een meer dat ligt in het grensgebied van Italië en Zwitserland. Dit meer is een populair vakantieoord onder Duitsers en Britten. Onder de Nederlanders wordt een vakantie aan dit prachtige meer ook steeds populairder. De prachtige omgeving en de vele watersportmogelijkheden maken dit meer tot een geliefde vakantiebestemming.

Geografie en klimaat

Het Lago Maggiore ligt in het grensgebied van Italië en Zwitserland. In Italië ligt de westelijke oever in de regio Piëmont en de oostelijke oever in Lombardije. Het Zwitserse deel ligt in Ticino. Het meer is in totaal is 212 km² groot, 60 km lang en op z’n breedst 10 km. Het meer ligt op 193 meter boven zeeniveau. Bekende plaatsen rondom dit meer zijn Ascona, Verbania, Locarno, Stresa, Bavena en Luino. Er liggen ook een aantal eilandjes in het meer waaronder Isola Bella, Isola Madre en de Borromeïsche Eilanden. In het gebied rondom het meer heerst een landklimaat. De zomers zijn hier heet, de temperaturen liggen rond de dertig graden Celsius in de zomer.

Natuur en bezienswaardigheden aan de Lago Maggiore

Lago die Maggiore is de juiste plek voor wie naar een mooie natuur en stilte op zoek is. De natuur rondom het meer is prachtig, men vindt er imposant begroeide bergtoppen. Daarnaast zijn er wilde ravijnen, vele planten en bloemen en het water van dit mooie en schone meer mag natuurlijk niet vergeten worden. In de bergen kan men heerlijk wandelen langs idyllische dropjes en zachte valleien. Aan de oevers van het meer groeien onder andere citroen- en sinaasappelbomen. Vele bezienswaardigheden vindt men op de kleinere eilanden die in het meer liggen. Zo is er de Isole Brissago, waar men een Botanische tuin vindt. Ook op de andere eilanden vindt men veel natuurlijk schoon en talrijke cultuurhistorische bezienswaardigheden. Op het eiland Isola Bella staat het Palazzo Borromeo dat uit de zeventiende eeuw dateert.

Een ontspannen of actieve vakantie

Zowel de rustzoeker als de actieve vakantieganger kan zijn hart ophalen tijdens een vakantie aan het Lago Maggiore. Uitrusten kan men aan de heerlijke stranden rondom het meer die voornamelijk uit kiezels bestaan. Het meer biedt natuurlijk vele watersportmogelijkheden. Men kan er zwemmen, zeilen, waterskiën en surfen. Wandelaars en fietsers kunnen kiezen uit vele routes en ook golfen is mogelijkheid. Rondom het meer vindt men leuke gelegenheden waar een terrasje kan worden gepakt of waar men kan uitgaan. In Stresa en Baveno vindt men vele leuk bars, restaurants en terrasjes. Ook bieden de plaatsen rondom het meer een redelijk aanbod aan verschillende winkels. Voor een uitgebreide shopdag dient men af te reizen naar Milaan.