Ligurie

ligurie vakantieMet een kilometers lange en prachtige kustlijn is Ligurië uitermate geschikt voor een heerlijke strandvakantie. De natuurliefhebber zal hier genieten van de wonderschone natuur. Voor de cultuurliefhebber zijn er de culturele schatten die zich meer landinwaarts bevinden. Een vakantie in het Italiaanse Ligurië is een echte aanrader voor wie de schoonheid van dit prachtige gebied wil ontdekken.

Geografie en klimaat van Liquria

Ligurië wordt in het Italiaans Liguria genoemd en ligt in het noordwesten van Italië. Het is de op twee na kleinste Italiaanse regio en ligt aan de kust. In het noorden en oosten grenst deze regio aan Emilia Romagna en Toscane, in het westen aan Frankrijk. Het gebied ligt aan de Ligurische Zee dat onderdeel is van de Middellandse Zee. De regio is opgedeeld in vier provincies: La Spezia, Imperia, Genua en Savona. Ligurië kent een mild zeeklimaat. De winters zijn er zacht en de zomers warm. Er kunnen in dit gebied regenbuien vallen door de bergen aan de kust die een wolkvormend effect geven.

Een vakantie vieren aan de mooie stranden van Liquarie

De natuur in Ligurië is prachtig, deze streek ziet groen en is bergachtig. Deze bergen vindt men samen met vele bossen landinwaarts. Kennismaken met de prachtige natuur kan te voet, per mountainbike of zelfs per paard. De fiets- of wandelliefhebber kan gebruik maken van de vele routes door de bergen en het binnenland. In Cinque Terre ten oosten van Genua vindt men een prachtig natuurreservaat. Dit gebied beschikt over een adembenemende natuur met zandstrandjes, kleine plaatsjes en steile rotsen. Hier kan men de natuur verkennen en mooie wandelingen maken. Ligurië beschikt naast de prachtige natuur ook over vele stranden. Het gebied leent zich uitstekend voor een heerlijke strandvakantie. Meerdere mooie stranden bevinden zich langs de kilometers lange kuststrook. Men kan hier genieten van de zon, zee en het strand. Ook is er de mogelijkheid tot het beoefenen van verschillende watersporten. Zo kan men hier duiken, zeilen, visser, surfen en nog veel meer. Zowel de actieve vakantieganger als de rustzoeker zal zich aan de stranden van Ligurië uitstekend vermaken.

Culturele schatten vinden tijdens je vakantie!

In Ligurië vindt men vele musea waar verschillende culturele schatten van het gebied zijn opgeslagen. Door een bezoek te brengen aan deze musea leert men over de cultuur en geschiedenis van Ligurië. In Genua vindt men een van de grootste middeleeuwse wijken van Europa. Deze wijk barst van gezellige cafés, restaurants en verschillende winkeltjes. Verder kent Genua indrukwekkende paleizen, kerken, gebouwen en beeldhouwwerken. In Monterosso al Mare zijn vele karakteristieke pastelkleurige huizen gebouwd. Ook vindt men hier een vissershaventje en een brede baai met een klein zandstrand. Manarola is een gezellig dorpje met steile kleienweggetjes en een pittoresk haventje. Het eten en drinken in Ligurië is ook een belevenis op zich. Pesto is oorspronkelijk afkomstig uit dit gebied. Elk stadje aan de kust kent dan ook zijn eigen versie van de overheerlijke pesto.