Lombardije

lombardije italieIn het noorden van Italië ligt het prachtige gebied Lombardije. Door de mooie omgeving, de charmante steden en vele culturele en historische bezienswaardigheden is dit gebied een geweldige vakantiebestemming. Jaarlijks trekken vele duizenden toeristen dan ook naar Lombardije om vakantie te vieren aan onder andere het Gardameer en Lago Maggiore.

Geografie, natuur en klimaat van Lombardije

Lombardije is een regio in Noord-Italië, het gebied van deze regio strekt zich uit van de Centrale Alpen in het noorden tot aan de rivier de Po in het zuiden. De regio wordt in het westen begrenst door de rivier Ticino en het Lago Maggiore en in het oosten door de rivier de Mincio en het Gardameer. Lombardije kan worden ingedeeld in drie landschappelijke stukken. De Povlakte is de grootste laagvlakte in dit gebied. Hier liggen ook de grote steden als Bergamo, Milaan en Brescia. Daarnaast zijn er de meren. Bijna alle grote Noord-Italiaanse meren liggen in Lombardije. Deze meren zijn toeristische trekpleisters voor vele vakantiegangers. Als laatst zijn er de Alpen. In Lombardije liggen een aantal van de hoogste bergtoppen van de Alpen. In de winter is de natuur groen, alles bloeit in april en mei. In de zomer is daarvan veel verdwenen maar groeien er onder andere olijven, steeneiken en oleanders. Het gebied kent grotendeels een mediterraan klimaat. De streek wordt gekenmerkt door lange, hete zomers en milde winters.

Bezienswaardigheden bezoeken tijdens uw Lombardije vakantie

De hoofdstad van Lombardije is de prachtige en stijlvolle stad Milaan. Tijdens een vakantie in dit gebied is het leuk om een bezoek te brengen aan deze stad. Er bevinden zich vele bezienswaardigheden waaronder de kerk Duomo, de op drie na grootste kathedraal ter wereld. Ook de Castello Sforzeco is de moeite waard, dit fort is gebouwd in 1368. ‘Het laatste avondmaal’ van Leonardo da Vinci is te zien in de kerk Santa Maria delle Grazie. Milaan is natuurlijk de ultieme winkelstad, men vindt hier naast prachtige winkels en leuke boetiekjes ook gezellige cafés en restaurants. Ook Brescia en Bergamo zijn leuk om te bezoeken. Het merengebied is ook een grote toeristische trekpleister in Lombardije. De meren zijn stuk voor stuk prachtig en sfeervol. Het is dan ook mogelijk om een heerlijke vakantie te genieten aan de rand van deze prachtige meren.

Activiteiten

Lombardije beschikt over een prachtige natuur met bergen, meren en bossen. De actieve vakantieganger kan hier heerlijk wandelen, mountainbiken of klimmen. Een ontspannen vakantie aan de rand van één van de meren is natuurlijk ook mogelijk. Hier kan men genieten van de heerlijke temperaturen, het water en de zon. Aan de meren is het natuurlijk mogelijk om verschillende watersporten te beoefenen. Men kan er onder andere zeilen, surfen of waterskiën. Zwemmen of dobberen op een luchtbedje is ook een mogelijkheid. Een vakantie in Lombardije is geschikt voor jong en oud en door de vele mogelijkheden zal iedereen zich hier uiterst vermaken!