Marche

marche italieMarche is een Italiaanse regio die ligt tussen de Apennijnen en de Adriatische Zee. Dit gebied is ongerept, kent op dit moment weinig toerisme maar een zeer vriendelijke bevolking. Het gebied is prachtig, van de uitgerekte stranden tot de oude stadjes en groene heuvels. Wandelingen of toertochten maakt men door de heuvels waar zich de vele olijf- en wijngaarden bevinden.

Geografie en klimaat

De regio Marche ligt in het midden van Italië aan de Adriatische Zee. In het noorden grenst deze regio aan Emilia Romagna en San Marino, in het zuidoosten aan Lazio en de Abruzzen en in het westen aan Umbrië en Toscane. In het binnenland van Marche bevinden zich veel kleine ongerepte steden zonder toerisme. De grootste stad van de regio is Ancona, deze staat bekend vanwege de inschepingschaven naar Griekenland. Bij Conero is het mooiste stuk kust te vinden van deze regio. In Marche heerst een mediterraan klimaat met heerlijk warme zomers maar met natte winters. Zowel in het voorjaar als in de zomer is de lucht stralend blauw en kan de temperatuur flink oplopen.

Natuur en stranden in Marche

Het landschap van Marche lijkt zeer veel op het landschap van Umbrië en Toscane. Het westen van de regio wordt gevormd door de bergketen van de Apennijnen. De besneeuwde toppen van deze bergen vormen in de zomer een prachtig wandelgebied, in de winter kan men hier skiën. De Piano Grande is een grote vlakte midden tussen de bergtoppen. Deze vlakte staat in de zomer met duizenden bloemen volop in bloei. Ook vindt men in Marche een aantal natuurparken. Marche bezit een kustlijn van zo’n 170 kilometer lang. De stranden bestaan uit zowel zand en kiezels. Op twee plaatsen worden deze stranden onderbroken door een rotskust. De stranden lenen zich uitstekend voor een heerlijk en ontspannen stranddag. Er bevinden zich overal genoeg ligbedden en parasols en het zeewater is in de zomer zeer aangenaam.

Bezienswaardigheden

In Marche vind je nog veel authentieke vissersdorpjes en gezellige badplaatsen. Deze plekken zitten vol met Italianen en de steden hebben dan ook hun authentieke karakter behouden. De stad Urbino is zeker een bezoek waard. In deze universiteitsstad heerst een gezellige drukte en valt genoeg te zien en te beleven. De Furo kloof is zeer indrukwekkend. Door deze enorme kloof stroomt de rivier Candigliano heen. De route naar deze kloof loopt door de bergen en is ook zeker niet vervelend. Ook Ascoli Piceno is een aanrader. In deze stad vindt men vele kerken maar ook gezellige winkeltjes, volle terrassen en fijne restaurants. De Grotte di Frasassi mogen ook zeker niet onbenoemd blijven. Deze grotten zijn beperkt open voor publiek. Door een gids kan je je laten rondleiden tijdens een indrukwekkende tocht. Naast de schitterende stranden en de prachtige natuur is er in dit gebied tijdens een vakantie ook genoeg te beleven voor de cultuurliefhebber.