italie natuur

De natuur in Italië is per gebied zeer afwisselend, overal groeien andere bloemen en planten. In het noorden vindt men grote bossen terwijl in het zuiden enkel bomen en planten groeien die tegen de hitte kunnen. Langs de kust bevinden zich veel parasoldennen, palmbomen en eucalyptussen in de beschermde gebieden. Op het eiland Sicilië groeien bougainvillea’s met prachtige bloemen.

In het noorden van de Alpen bevinden zich de Dolomieten, steile rotsen welke bestaan uit kalksteen. De Apennijnen zijn de grote bergen in Italië, deze gaan door tot het eiland Sicilië. Dwars door de Apennijnen stroomt de rivier de Po, deze is wel 676 km lang. Tussen de Alpen en de Apennijnen vindt men een zeer vlak gebied, de Po-vlakte. Ook vindt men hier ravijnen en bossen.

In Toscane en Umbrië vindt men prachtige heuvels. De baai van Napels is één van de beroemdste baaien ter wereld. In Italië vindt men ook een aantal actieve vulkanen waarvan de Vesuvius het meest bekend is. De Italiaanse stranden zijn prachtig. Heel wat stranden beschikken over azuurblauwe baaien en doen bijna Caribisch aan.