Puglia

pugliaPuglia is een prachtige Italiaanse streek waarin men een heerlijke vakantie zal beleven. In Puglia vindt men een geweldig lange kustlijn, gouden stranden, een prachtig landschap maar ook archeologische opgravingen en restanten uit het stenen tijdperk. De actieve vakantieganger zal zich uitstekend vermaken maar voor wie rust zoekt is deze plek ook uiterst geschikt.

Ideaal vakantie klimaat in Pugila

Puglia is een regio in het zuidoosten van Italië. Deze regio vormt de hak van de laars van Italië en ligt aan de Adriatische Zee. Puglia is onderverdeeld in vijf provincies en de hoofdstad van deze regio is Bari. Er heerst een Mediterraan klimaat wat deze regio tot een heerlijke vakantiebestemming maakt voor een groot deel van het jaar. De lente komt in deze regio vroeg en de zomer is lang, warm en droog. De zomer duurt van eind mei tot ongeveer het einde van september. In de winter kan het er regenachtig zijn maar over het algemeen kent Puglia milde winters.

Natuur in Puglia

Puglia is een prachtige regio die zich met name kenmerkt door het kleinschalige landschap met overal wijngaarden, olijfbomen en graanvelden. Deze streek wordt ook wel de graanschuur van Italië genoemd. Ook is Puglia één van de grootste wijn en olijfolie producent van Italië. Aan de kust vindt men vele schitterende zandstranden maar ook prachtige baaien, kliffen, rotsen, grotten en pijnbossen. Het binnenland is dichtbebost en heeft de status van nationaal park.

Bezienswaardigheden en excursies tijdens een Pugila vakantie

Tijdens een vakantie in Puglia is het zeker de moeite waard om een auto te huren en om er zo lekker op uit te trekken. Dit is de beste manier om het schilderachtige landschap te verkennen. In het noorden van de regio ligt het schiereiland Gargano. Hier liggen verschillende badplaatsen die leuk zijn om te bezoeken. Lecce is de belangrijkste kunststad van Puglia. Bij de stad Alberobello ten zuidwesten van de hoofdstad Bari vindt men bijzonder trulli. Dit zijn witte ronde huizen met een kegelvormig dak en zijn een echte bezienswaardigheid. Het is ook leuk om het beboste binnenland van Puglia te bezoeken en te genieten van de prachtige natuur

Eten en drinken

Een vakantie in Puglia zal ook op culinair gebied veel te bieden hebben. De regionale keuken wordt gekenmerkt door vele groenten, brood, pasta en vis. Ook olijfolie is natuurlijk een basis ingrediënt in deze keuken. Een lokale specialiteit is ‘Le Orechiette’ wat oortjes betekend. Dit is een pasta die met de hand wordt gemaakt en lijkt op kleine oortjes. Naast al het heerlijk eten staat deze streek ook bekend om haar heerlijke wijnen die men zeker eens moet proeven tijdens een vakantie in dit prachtige deel van Italië.