rondreis italieIn het prachtige land Italië kan men vele verschillende rondreizen maken zonder dezelfde plekken tegen te komen. Met een rondreis kan zoveel mogelijk ervaringen en indrukken opdoen. Het voordeel van een rondreis is dat men niet aan een bepaalde plek, stad of streek is gebonden. Tijdens een rondreis kunnen verschillende plaatsen en bezienswaardigheden worden gecombineerd. Voor een rondreis door Italië zijn er verschillende bestemmingen mogelijk. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een georganiseerde groepsrondreis of een individuele rondreis. Daarnaast kan men ook kiezen voor een ongeorganiseerde rondreis door La Bella Italia.

Georganiseerde rondreis

Door heel Italië en voor iedereen worden rondreizen georganiseerd. Men kan kiezen voor een groepsreis waarbij men met een gezelschap langs de mooiste plekjes in Italië reist. Er is van alles mogelijk. Als eerst is het van belang te weten welk deel van Italië men het liefst wil zien en hoelang men door Italië wil rondreizen. Het voordeel van een georganiseerde rondreis is dat men niets zelf hoeft te regelen. De accommodaties zijn geregeld en ook de reis staat vast. Daarnaast kan je er tijdens een georganiseerde rondreis in Italie zeker van zijn dat je langs alle prachtige plekken komt en er geen zal overslaan. Ook is een georganiseerde reis erg gezellig, wanneer een georganiseerde rondreis alleen wordt geboekt is men toch zeker van gezelschap tijdens zo’n reis. Er zijn reizen waarbij de hele vakantie bijvoorbeeld het eten is inbegrepen, dit hangt af van de rondreis die men kiest.

Een individuele rondreis

Een rondreis door Italië kan ook individueel. Men kan hierbij kiezen voor een Fly drive vakantie waarbij er bij aankomst in Italië een huurauto klaar staat. Het is mogelijk om een eigen route te bepalen maar is zijn ook routes die vast liggen. Zo kan men kiezen voor een reis waarbij alle accommodaties vast liggen, men rijdt dan zelf van punt naar punt. Wie wat vrijer wil zijn kan ook ter plekke de accommodaties boeken. Een individuele rondreis is ook mogelijk door gebruik te maken van het openbaar vervoer in het land. Niet op elke plek in Italië loopt het openbaar vervoer even goed, het is verstandig om dit voor de rondreis even uit te zoeken.

Bestemmingen

Rondreizen door Italië zijn er in alle soorten en maten. Naast het verschil en duur en soort reis, is ook de bestemming van de rondreis verschillend. Men kan er voor kiezen om heel Italië door te reizen maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een deel van Italië. Tijdens een niet vastgelegde reis is men daar wat vrijer in maar er is genoeg keuze in vastgelegde rondreizen door Italië waarbij men genoeg prachtige plekken zal zien. Zo kan men kiezen voor een rondreis door Toscane en Umbrië. Dit is de combinatie voor het zoete Italiaanse leven. Tijdens deze rondreis komt men langs prachtige kasteeldorpen, wijnheuvels en proeft men van het boerderijleven. De toren van Pisa mag men tijdens deze rondreis ook zeker niet missen. Een andere optie is een rondreis door en rondom Rome. Waarbij men een stukje Toscane meepakt, Rome en Florence kan ontdekken en een bezoek brengen aan romantisch Venetië. Ook een reis door Zuid-Italië is mogelijk. Hierbij proeft men wijn aan de Amalfi kust, bezoekt men Pompeii en kan men ontspannen aan het prachtige strand. Ook kan men een complete rondreis maken op het prachtige eiland Sicilië. Men zal hier de bekende en minder bekende plekken van dit eiland ontdekken.