Sicilie

sicilieSicilië is een zeer populaire vakantiebestemming bij de Nederlandse vakantieganger. Dit prachtige Italiaanse eiland biedt voor ieder wat wils. Het landschap is bergachtig, de baaien zijn er prachtig en de kuststroken zijn zeer geschikt voor de zonliefhebber. In de grote steden bevinden zich vele bezienswaardigheden en er zijn genoeg geweldige accommodaties te vinden op dit eiland.

Geografie, natuur en klimaat

Sicilië is een autonome regio van Italië en een eiland in de Middellandse Zee. Dit eiland ligt ten zuidwesten van het Italiaanse vasteland en ten noordoosten van Tunesië. Het eiland ligt precies voor de punt van de laars van Italië. Kenmerkend voor het landschap van Sicilië zijn de vulkanen. De vulkaan Etna bevindt zich in het oosten van het eiland nabij Catania. Rondom deze vulkaan is het relatief vlak. Op deze vlaktes wordt veel fruit verbouwd. In centraal en west Sicilië vindt men vooral vele heuvels. Deze heuvels kleuren door de droogte in de zomer goudbruin. Kleur vindt men vooral bij de vele sinaasappel- en citroenplantages ten westen van Catania .In het Noorden van het eiland bevinden zich groene wouden. De vulkaan Stromboli is een relatief kleine maar nog actieve vulkaan die zich op het eiland bevindt. Op Sicilië zijn de zomers erg warm, het kwik kan in die periode stijgen tot veertig graden Celsius. De winters op het eiland zijn erg koel.

Natuur en populaire badplaatsen in Sicilie

Giardini Naxos en Taormina zijn de bekendste en meest populaire badplaatsen op Sicilië. Deze plekken zijn dan ook uiterst geschikt voor een heerlijke strandvakantie. In Giardini Naxos vindt men een breed en langgerekt zandstrand. Dit strand is dan ook zeker een paradijs voor de watersportliefhebber. Ook bij Taormina vindt men vele heerlijke stranden. De stranden bij deze plaats bestaan voornamelijk uit kiezels. Taormina is gelegen op de Monte Tauro berg. Vanaf deze berg heeft men een adembenemend uitzicht over de vulkaan de Etna en de blauwe Ionische Zee. Naast prachtige stranden beschikken deze badplaatsen ook over winkels, gezellige bars, cafés en terrasjes. Uitgaan kan het best in Taormina en Cefalu. Voor een dagje winkelen moet men in Palermo zijn, de hoofdstad van Sicilië.

Bezienswaardigheden en activiteiten tijdens je Sicilie vakantie

Op Sicilië kan men heerlijk ontspannen tijdens een relaxte strandvakantie. Voor de cultuurliefhebber of de actieve vakantieganger valt er echter op dit eiland genoeg te doen. De badplaats Taormina beschikt naast een geweldig strand ook over vele bezienswaardigheden. Men vindt hier onder meer een palazzo en de Normandische dom. Net buiten Taormina bevindt zich het Teatro Greco-Romano, dit biedt tevens een prachtig uitzicht op de rest van de omgeving. Ook in de hoofdstad Palermo bevinden zich vele prachtige bezienswaardigheden. Zo zijn er vele religieuze bouwwerken en palazzo’s. Voor wie niet stil wil zitten tijdens een vakantie op Sicilië zijn er onder andere de watersporten. Duiken, surfen of zwemmen kan hier allemaal. Ook is het mogelijk om op het eiland te golfen of te paragliden. De natuurliefhebber kan op dit eiland vele prachtige wandelingen maken. Sicilië is een geweldig vakantie eiland voor iedereen.