stedentrip milaanIn Milaan vindt men daadwerkelijk alles, van kunstgaleries tot geweldige modewinkels en van uitstekende restaurants tot historische gebouwen. Deze stad is het financiële centrum van Italië. Het is ook een grote stad, in Milaan wonen 1,3 miljoen mensen. Tijdens een stedentrip in Milaan valt er genoeg te zien en te doen. Men kan er musea bezoeken, genieten van het straatleven en natuurlijk shoppen in de winkelstraten van deze Modestad.

Bezienswaardigheden

Milaan heeft op het gebied van kunst en cultuur een aantal bijzondere bezienswaardigheden. Er zijn een aantal highlights die men tijdens een stedentrip naar deze stad zeker niet mag missen. Als eerst is er de Duomo Santa Maria Nascente, de Dom va Milaan. Dit is een van de grootste Kathedralen ter wereld. De Kathedraal is namelijk 157 hoog. Deze imposante kathedraal is zeker de moeite waard om te bezoeken. In de Santa Maria Dell Grazie is het mogelijk om Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci te bewonderen. Het is wel belangrijk om van te voren te reserveren. Het San Siro stadion is zeer bekend bij menig voetballiefhebber. Dit stadion is de thuishaven van Inter Milan en AC Milaan. Men kan een rondleiding krijgen door dit stadion. Het beroemdste operagebouw is gevestigd in Milaan. Het Teotro alla Scala staat bekend als La Scala. De voorstellingen in dit gebouw zijn vaak snel uitverkocht. Het is ook mogelijk om alleen kijkje te nemen in dit gebouw.

stedentrip milaan 2Winkelen & Uitgaan

De shopliefhebber komt zeker aan zijn trekken tijdens een stedentrip naar Milaan. Het aanbod van winkels is in deze stad ontzettend uitgebreid. Dat is niet zo gek nu deze stad ook wel de Modestad van Europa wordt genoemd. In Milaan zijn vele design winkels te vinden ten noorden van de Dom. Leuke boetiekjes vindt men in de pittoreske wijk Brera. De luxueuze winkelgalerij Galleria Vittorio Emanuelle II wordt ook wel de ‘Salon van Milaan’ genoemd. Hier vindt men vele stijlvolle winkels en diverse restaurants. In de gouden vierhoek, La Quadrilatero, bevinden zich winkels van onder andere Gucci en Dolce & Gabanna. Ook kan men in Milaan genieten van de vele gezellige terrasjes en restaurants. Het nachtleven in Milaan is bruisend. Overal in de stad vindt men trendy uitgaansgelegenheden. In de wijk Brera bevinden zich vele cafés, bars en clubs. Ook vindt men clubs in Porta Romana, Porta Ticinese en Navigli.

Eten en drinken

Op het gebied van eten en drinken heeft Milaan een geweldige reputatie. In deze stad kan men tijdens een stedentrip terecht voor heerlijke specialiteiten uit de eigen regio. Deze traditionele gerechten vindt men vooral in de restaurants welke zijn gelegen in het centrum van Milaan. Het centrum is wel één van de duurste plekken om te dineren. Naast regionale gerechten is zijn er ook gerechten uit de rest van het land te vinden en daarnaast is de internationale keuken ook goed vertegenwoordig in Milaan. In de verschillende trattioria’s worden eenvoudige en betaalbare maatlijden geserveerd. De pizza’s in Milaan zijn echt Italiaans en zijn overal goed. Na een heerlijk diner moet men zeker naar een ijssalon om daar te proeven van het echte Italiaanse schepijs.