De Italiaanse stad Pisa staat natuurlijk bekend om de scheve toren van Pisa. Tijdens een bezoek aan deze stad is het dan ook zeker een bijzondere ervaring om oog in oog met deze toren te staan. Naast deze toren biedt de stad nog veel meer. Pisa was ooit een Romeinse nederzetting, deze stad werd als belangrijkste haven tussen Ostia en Genua gezien. Inmiddels is Pisa echter één van de belangrijkste kunststeden in Italië. Tijdens een stedentrip in Pisa zal men genieten van de vele bezienswaardigheden, het heerlijke eten en sfeer in deze stad.

stedentrip pisaBezienswaardigheden

De meest bekende bezienswaardigheid in Pisa is natuurlijk de Campanile, de scheve toren in Pisa. Tijdens de bouw van deze toren werd al snel duidelijk dat de ondergrond niet geschikt was voor een dergelijk bouwwerk. De toren is nu echter wereldberoemd door de manier waarop hij staat. Op het plein der wonderen vindt men prachtige bouwwerken waaronder de Duomo Santa Maria Assunta, een van de mooiste kathedralen van Italië. Rondom het stadscentrum van Pisa vindt men meer fraaie kerken en paleizen zoals de Piazza dei Cavalieri. De Santo Stefano dei Cavalieri is een kerk met die volhangt met herinneringen aan de kruistochten an aan de overwinningen op de Turken. In het Museo dell’ Opera del Duomo vindt men vele kerkschatten.

Winkelen en uitgaan tijdens je stedentrip

Ook in Pisa vindt men vele winkels en net als in Milaan de laatste mode van de bekende Italiaanse ontwerpers. Pisa staat echter vooral bekend om haar lederen goederen, houten meubels en schoenen. Rondom de toren van Pisa vindt men vooral souvenirwinkeltjes en kraampjes. Hier kan uiteraard een beeldje van de scheve toren worden bemachtigd. De belangrijkste winkelstraten in Pisa zijn de Corso Italia en de Borgo Stretto. Deze laatste staat vooral bekend om de prachtige galerijen. In de Corso Italia vindt men vooral winkelketens. Grote discotheken en een bruisend uitgaansleven vindt men in Pisa niet. Wel bevinden zich overal gezellige restaurants en barretjes. Ook kan men een heerlijke avond genieten op één van de vele terrasjes.

Eten & drinken

In Pisa kan men terecht voor heerlijk Italiaans eten. Rondom het Campo dei Mircoli plein vindt men veel restaurants en cafés. Met aangenaam weer kan men heerlijk genieten van een hapje of drankje op het terras. In vele restaurants wordt de Toscaanse keuken aangeboden. In de historische binnenstad vindt men La Buca waar de lekkerste pizza’s worden geserveerd. Voor een echte Pisaanse culinaire ervaring kan men terecht bij Osteria dei Cavalieri. Dit sfeervolle restaurant serveert heerlijke Toscaanse gerechten voor een goede prijs. De lekkerste ijsjes van heel Pisa worden verkocht bij La Bottega. Bij deze typisch Italiaanse ijssalon kan men tot in de late uurtjes terecht.