stedentrip rome

Rome is een prachtige stad die rijk is aan cultuur en historie. Men vindt hier naast cultuur ook indrukwerkkende architectuur en een heerlijke keuken. Naast het bezoeken en bekijken van verschillende bezienswaardigheden kan er in Rome ook heerlijk gewinkeld worden. Tussendoor kan men genieten van een echte Italiaanse Espresso of Latte Macchiato of van een heerlijke coupe ijs. Een stedentrip naar Rome zal voor ieder een unieke en onvergetelijke ervaring zijn. Deze stad lokt ieder jaar weer vele bezoekers en is één van de meest romantische en veelzijdige steden ter wereld.

Cultuur & bezienswaardigheden

Rome wordt vaak gezien als een groot openluchtmuseum, waar men gaat of staat en waar men kijkt ziet men de Romeinse cultuur. Deze cultuur is zeer prominent aanwezig in het dagelijkse leven en in Rome is het heden verstrengeld met het verleden. In Rome bevinden zich vele bezienswaardigheden. Rome is immers de hoofdstad van het Romeinse Rijk en daarnaast het centrum van de Rooms-Katholieke Kerk. In Rome vindt men het Pantheon, het Colosseum, het Sint-Pietersplein, de Spaanse Trappen en de Trevifontein. Daar blijft het natuurlijk niet bij, in verschillende wijken bevinden zich nog meer historische monumenten en bezienswaardigheden. In een stad als Rome raakt men zeker niet uitgekeken. Andere highlights zijn het prachtige plein Piazza della Rotonda waar ook de San Luigi dei Francesi kerk staat. Het wapenmuseum in de Engelenburcht is leuk om te bezoeken en de Sixtijnse kapel in Vaticaanstad mag men niet missen. In één van de vele Galleria’s die Rome kent kan men beeldhouwwerken, schilderijen en antieke beelden bewonderen.

Shoppen in Rome

Ook voor de shopliefhebber is Rome geweldig. Tijdens een stedentrip naar Rome kan men een bezoek brengen aan één van de grote warenhuizen. In deze warenhuizen is van alles te vinden. Voor modewinkels dient men naar de Via Condotti te gaan. Voor de wat meer betaalbare kleding kan men terecht in Via del Tritone, Via Nazionale en Via del Corso. Een factory outlet vindt men net buiten Rome. Naast modewinkels zijn er in Rome ook leuke vintage en antiek winkels te vinden. Deze treft men in de straat Via del Governo Vecchio. Het meest populaire winkelgebied is toch wel Via Cola di Rienzo nabij het Vaticaanmuseum. Een leuke markt is Porta Portese, dit is één van de wekelijkse markten in Rome. Een vlooienmarkt vindt men iedere zondagochtend aan de Via Ippolito Nievo en de Via Portuense.

Vervoer en accommodatie

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Voor een stedentrip naar Rome zijn er verschillende vervoersmogelijkheden. Een voor de hand liggende optie is natuurlijk het vliegtuig maar men kan ook vervoerd worden per bus, trein of auto. In de stad Rome bevinden zich vele appartementen, hotels en hostels in verschillende prijsklassen. Ook net buiten de stad bevinden zich vele accommodaties waar men kan verblijven tijdens een stedentrip naar Rome. Accommodaties buiten de stad zullen over het algemeen wat voordeliger zijn dan wanneer men een accommodatie midden in de stad boekt.