banner

Stedentrip Turijn

stedentrip turijnTurijn is na Milaan de grootste stad van Noord-Italië maar is vergeleken met steden als Florence, Rome en Venetië nog een relatief onbekende plaats. Deze stad zal tijdens een stedentrip de toerist echter aangenaam verassen. In deze stad bevinden zich de oevers van de Po, vele pleinen en de kastelen en paleizen van het oude Huis Savoye. Bezoekers kunnen slenteren over de dertig kilometers arcades. Vanuit Turijn heeft men een hemelsbreed panorama van de Alpentoppen welke met sneeuw zijn bedekt. Ontdek deze prachtige stad tijdens een stedentrip.

Bezienswaardigheden in Turijn

In de bijzondere stad Turijn bevinden zich vele bezienswaardigheden. Zo zijn er de vele koninklijke verblijven van de Savoyes en de veel grootste monumenten. In 2006 vonden in Turijn de Olympische Winterspelen plaats. De stad werd voor deze Spelen geheel opgeknapt en de voorzieningen zijn in deze stad destijds uitgebreid. Ook vindt men nog vele erfenissen in de stad van het event. Ten westen van de stad ligt het Valle di Susa waarin het grootste deel van de winterspelen werd gehouden. In het 167 meter hoge Mole Antonelliana is een filmmuseum gevestigd. In de stad staat een 500 jaar oude Dom waarin de Lijkwade van Turijn ligt. Buiten het centrum ligt het Parco del Valentino, in dit park staat het gelijknamige paleis en een middeleeuws dorp uit 1884. Buiten de stad ligt het paleis Stupinigi, de Basilica di Superga en het imposante Stadio delle Alpi. Turijn is ook een belangrijk centrum voor modern industrieel ontwerp. Deze stad won in 2008 de titel World Capital of Design. Deze titel heeft vele tentoonstellingen, evenementen en forums met zich mee gebracht.

Winkelen & uitgaan

Tijdens een stedentrip in Turijn is het ook mogelijk om eens lekker te winkelen. In Turijn vindt men werkelijk alles. In de stad bevinden zich veel kleding- en schoenenwinkels. Er zijn winkels vol Italiaanse modemerken en trendy designervoorwerpen. Ook zijn er veel leuke boetiekjes en winkels vol met accessoires. De mooiste winkelstraten in Turijn zijn de Via Maria Vittoria, Via Andrea Doria en de Via Roma. Deze straten liggen in het historische centrum van Turijn. Ook uitgaan is mogelijk in Turijn. De bevolking in deze stad staan bekend als zeer harde werkers maar ook houden zij van het goed leven. De Murazzi kade ligt aan de oever van de Po, hier zijn restaurants, discotheken en muziekclubs en voormalige pakhuizen gevestigd. In de levendige wijk San Salvario vindt men clubs waar men kan genieten van live muziek. Het Borga Dora district is in opkomst, hier bevinden zich ook leuke restaurants, clubs en wijnbarretjes.

Eten & drinken tijdens je stedentrip

Door heel Turijn vindt men verschillende delicatessenzaken, trattoria en authentieke restaurants. In deze restaurants kan men genieten van heerlijk Italiaans eten maar ook de internationale keuken is in deze stad vertegenwoordigd. In de omgeving van Turijn is de Slow Food beweging ontstaan. In Turijn bevindt zich ook een supermarkt die volgens deze principes opereert en twee keer per jaar wordt in Turijn de Salone del Gusto georganiseerd. Turijn is daarnaast de hoofdstad van Chocolade. Een traditionele drank is de bicerin, dit is een chocoladedrank die bestaat uit een mix van chocolade, koffie en melk.

Vakanties in Italie

Valentin El Patriarca

Cuba / Westen

Vertrekdatum: 09-12-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 1682,-

stars Bekijk Reis

Bel Air Azur Resort

Egypte / Rode Zee

Vertrekdatum: 01-02-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 418,-

stars Bekijk Reis

Relaxia Olivina

Spanje / Lanzarote

Vertrekdatum: 22-01-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 509,-

stars Bekijk Reis

Pickalbatros Albatros Aqua P

Egypte / Rode Zee

Vertrekdatum: 11-01-2022
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 385,-

stars Bekijk Reis

Pestana Royal Premium Ocean

Portugal / Madeira

Vertrekdatum: 07-12-2021
Reisduur: 8 dagen
prijsvrij

Prijs: v.a. € 884,-

stars Bekijk Reis