stedentrip venetie

De parel van Noord-Italië is de stad Venetië. Deze romantische stad is zeer geschikt voor een onvergetelijke stedentrip. Venetië is één groot openluchtmuseum waar niemand genoeg van kan krijgen. De stad bestaat uit kanalen met vele bruggetjes, pleinen en veelal doodlopende straatjes. Over de kanalen varen gondeliers die toeristen al zingend de stad laten zien. Daarnaast vindt men in deze stad gezellige terrasjes, restaurants, musea en vele bezienswaardigheden. Tijdens een stedentrip in Venetië zal iedereen zijn ogen uitkijken en zich verbazen over hoe kundig deze stad is gebouwd. Men kan de stad verkennen over het water maar ook over de bruggen en door de kleine straatjes kunnen prachtige wandelingen worden gemaakt.

Bezienswaardigheden

Tijdens een stedentrip naar Venetië kan zijn er verschillende mogelijkheden om deze stad te verkennen. Men kan de hele stad doorwandelen maar ook kan er worden gekozen voor een rondvaart op één van de vele gondels die door Venetië varen. Tijdens een bezoek aan Venetië is een rondvaart zeker aan te raden, men leert zo de stad vanuit het water kennen. Er zijn een aantal populaire bezienswaardigheden die men zeker niet mag missen tijdens een bezoek aan Venetië. Het bekende San Marcoplein is voor veel toeristen het beginpunt van de geplande bezienswaardigheden tijdens een stedentrip in Venetië. Dit indrukwekkende plein is zeker een foto waard en het is hier dan ook altijd druk. Aan het plein ligt het Dogen Paleis. Dit gebouw was vroeger de thuisbasis voor de regeerders van Venetië. Ook vinden we de San Marco Basiliek aan het plein, deze basiliek bevindt zich naast het Dogen Paleis. Het is de mooiste basiliek van Europa en de grootste van Venetië. Deze basiliek is zeer indrukwekkend. In het Guggenheim vindt men verschillende kunstwerken van onder andere Picasso. De Rialtobrug is de beroemdste brug van Venetië. Wanneer men over de Canal Grande vaart zal men deze brug zeker snel herkennen. De brug is zo’n 22 meter breed en 48 meter lang. Op de brug bevinden zich winkeltjes en aan de weerszijden van de brug verschillende straatjes met terrasjes en restaurants.

Activiteiten en uitgaan

Naast het wandelen door de stad en het bezoeken van de verschillende bezienswaardigheden, kan men in Venetië ook leuk winkelen en uitgaan. Leuke winkeltjes vindt men bij de Rialtobrug. Op en rondom het San Marco plein bevinden zich vele bekende modezaken. Voor juwelierszaken kan men terecht in de arcaden van het plein. Naast leuke modezaken zijn er in Venetië ook veel antiekwinkels, souvenirwinkels en schoenenwinkels te vinden. Nabij het San Marcoplein zijn er ook genoeg leuke bars te vinden om een drankje te doen of om uit te gaan. Er bevinden zich in de stad ook een aantal discotheken. Om een gokje te wagen in het casino dient men naar het Lido te gaan.

Eten & drinken tijdens je stedentrip

In Venetië kan men zeker terecht voor een heerlijke Italiaanse maaltijd. Deze stad biedt een ruime keuze aan restaurants welke variëren in prijsklasse. Voor een eenvoudige maaltijd kan men kiezen uit één van de vele pizzeria’s in de stad. Voor een wijntje kan men terecht in een wijn bar. Ook de visliefhebber is in Venetië op zijn plek. Men vindt bijvoorbeeld in Da Pinto heerlijke visgerechten. In de middag kan men ook in verschillende restaurants terecht voor een lunch of bijvoorbeeld een lekker kopje espresso. Ook voor het echte Italiaanse schepijs kan men in Venetië terecht.