Italië is een prachtig land. Ieder jaar trekt Italië vele toeristen die één of meerdere weken in dit land doorbrengen en hier genieten van onder andere de zon, zee en strand. Italië heeft echter meer te bieden. In dit land bevinden zich vele prachtige steden die zeker een bezoek waard zijn.

Cultuur

Een stedentrip is de perfecte korte vakantie voor de cultuurliefhebber. Tijdens een stedentrip in Italië zal de cultuurliefhebber dan ook zeker aan zijn trekken komen. De prachtige Italiaanse steden herbergen monumenten zoals het Colosseum en het Pantheon en vele immense kathedralen. In Rome vindt men vele indrukwekkende sporen uit de geschiedenis maar ook in de andere steden is deze geschiedenis terug te vinden. Florence is sfeervol en gezellig. Het ondergelopen Venetië is vooral romantisch maar ook heel indrukwekkend. In iedere stad vindt men tal van musea met daarin oude voorwerpen of werken van beroemde kunstenaars zoals Michelangelo. Iedereen kent natuurlijk ook de wereldberoemde Italiaanse keuken. Tijdens een stedentrip in Italië kan men hier ook niet om heen. Overal vindt men restaurants met authentieke Italiaanse gerechten maar natuurlijk ook de vele pasta’s, pizza’s en heerlijk schepijs.

Steden

Denkt men aan Italië, dan denkt men aan Rome. Rome is een zeer populaire stedentrip bestemming. Deze voormalige hoofdstad van het Romeinse Rijk is historisch maar ook modern. Men vindt hier vele goed bewaard gebleven historische bezienswaardigheden. ’s Avonds openbaart het hippe Rome zich. Men vindt in deze stad vele sfeervolle wijnbarretjes en gezellige terrassen. Uitgaan kan in de moderne discotheken. Van alle Italiaanse steden is Milaan het meest Europees. Deze stad biedt internationale allure maar ook veel cultuur en historie. De winkelliefhebber zal tijdens een stedentrip in Milaan zeker zijn slag kunnen slaan in één van de vele prachtige winkels. Florence wordt door velen genoemd als de mooiste stad van heel Italië. Ook voor een stedentrip is deze stad een echte aanrader. Men vindt hier veel kunst en cultuur, de stad is een groot museum. Deze stad leent zich perfect voor een stedentrip van een aantal dagen. Voor een stedentrip vol romantiek kiest men natuurlijk voor Venetië. Deze stad is bij iedereen bekend uit vele series en films maar men zal deze stad eens zelf moeten beleven. De vele historische gebouwen, het water en de bruggetjes zijn zeer indrukwekkend. Voor een stedentrip kan men deze stad het best buiten en hoogseizoen bezoeken.

Bezienswaardigheden

Rome barst van de bezienswaardigheden. Zo vindt men hier het Colosseum, het Pantheon, de Trevifontein en de lange Spaanse trappen. In Vaticaanstad vindt men musea, het Sint-Pietersplein, de Vaticaanse tuinen en de Sixtijnse kapel. Het stadsbeeld van Florence is de Santa Maria del Fiore, de dom die gemaakt is door kunstenaar Brunelleschi. Andere bezienswaardigheden in deze stad zijn de Toscaanse tuinen, de klokkentoren van Campanile en het Piazza di Michelangelo. In Milaan vindt men winkelgalerijen maar ook veel schilderkunst in de vele galerijen. In Venetië bevinden zich vele historische gebouwen aan de Canal Grande. Ook vindt men hier de Rialtobrug en het San Marcoplein.