Toscaanse kust

toscaanse kust italieEen zeer populaire vakantiebestemming is de Toscaanse kust. Ieder jaar trekt deze kust veel zonaanbidders. De kust is zo’n 400 km lang met vele zandstranden pijnbomen staan welke afgewisseld worden met rosten. Aan de kust bevinden zich gezellige badplaatsen, een vakantie aan de Toscaanse kust is geschikt voor iedereen.

Geografie, natuur en klimaat aan de kust van Toscane

De Toscaanse kust is geen provincie, maar maakt deel uit van de in Italië gelegen regio Toscane. Deze kust ligt in het noordwesten van Italië en grenst in het westen aan de Middellandse Zee. De kust is op te delen in drie verschillende delen. Het noordelijke deel tot aan Viareggio is bekend als La Versilia. Het deel van Livorno tot Piombino wordt de Etruskische kust genoemd, het zuidelijke deel het Maremma. De kust is zo’n 400 km lang en bestaat veelal uit prachtige zandstranden. De rots gedeelten vindt men vooral tussen Livorno en Piombino. De kustlijn is over het algemeen vrij vlak. Bergen vindt men er ook bij bepaalde gebieden. Aan de Toscaanse kust heerst een middellands zeeklimaat. De zomer zijn er droog en warm

Vakantieplaatsen aan de Toscaanse kust.

Aan de Toscaanse kust liggen heel wat gezellige badplaatsen. Viareggio, Forte dei Marmi en Castiglione della Pescaia zijn de populairste badplaatsen aan deze kust. Deze kustplaatsen worden veel bezocht door Italianen, maar ook steeds meer Nederlanders en Duitsers brengen hun vakantie hier door. Viareggio wordt ook wel de parel van Versilia genoemd. In deze badplaats vindt men vele hotels, cafés en villa’s. Ook is er een haven waarin veel luxe jachten liggen. Ook kent Viareggio een bruisend uitgaansleven. Forte dei Marmi wordt vooral bezocht door welgestelde Italianen maar ook door beroemdheden. In deze plaats bevinden zich vele restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden. Castiglione della Pescaia is een vissersdorpje dat nog niet is aangetast door het massatoerisme. Toch vinden vele vakantiegangers dit de mooiste badplaats aan de Toscaanse kust.

Activiteiten en excursies

Aan de Toscaanse kust is het natuurlijk mogelijk om verschillende watersporten te beoefenen. De actieve vakantieganger of watersportliefhebber komt hier zeker aan zijn trekken. Lekker zonnebaden en heerlijk uitrusten is natuurlijk ook mogelijk op het fijne zandstrand. De omgeving van de Toscaanse kust leent zich ook goed voor fiets- of wandeltochten. Geniet tijdens deze tochten van de prachtige omgeving aan deze kust. Uitstapjes kan men maken naar het binnenland of naar de gezellige vakantieplaatsen waar zich winkels, restaurants en bars bevinden. De watervallen van Saturnia bevinden zich in het zuidelijkste puntje van Toscane. Het is mogelijk om een excursie tijdens een vakantie aan de Toscaanse kust naar deze watervallen. Het zijn in feite warme zwavelbronnen en deze worden als kuurbaden gebruikt. Ook kan men hier een wandeling maken door het Parco Naturale. Vanuit de Toscaanse kust is het ook mogelijk om dagtripjes te maken naar steden als Lucca of Florence waar zich vele bezienswaardigheden bevinden.