Toscane

toscane

Toscane is voor velen al een zeer geliefde vakantiebestemming. Deze Italiaanse regio heeft de vakantieganger dan ook heel wat te bieden. De natuur in Toscane is prachtig, daarbij schijnt de zon voor een groot deel van het jaar en is de cultuur er rijk. Het Toscaanse landschap is veelzijdig en men vindt er prachtige steden zoals Florence, Siena en Pisa. Toscane is kortom een ideale vakantiebestemming voor iedereen.

Geografie en klimaat

Toscane ligt in Noordwest-Italie. Deze regio grenst in het noordwesten aan Ligurië en Emilia Romagna, in het zuiden aan Latium, in het oosten aan Umbrië en in het westen aan de Tyrreense Zee. In Toscane heerst een Middellands Zeeklimaat met warme, droge zomers en zachte winters.

Natuur in Toscane

Het landschap en de natuur in Toscane zijn veelzijdig. De plantengroei is hier afwisselend zo groeien er vele struiken, bomen en bloemen. Er zijn glooiende heuvels waarop akkers zijn aangelegd en op hellingen zijn cipressen aangeplant. De mens heeft cultuur willen inbrengen in het landschap van Toscane waardoor het uniek en herkenbaar is. In de bergen vindt men veel soorten dieren zoals vossen, herten en wilde zwijnen.

Bezienswaardigheden

In Toscane bevinden zich genoeg leuke plaatsjes met vele bezienswaardigheden. De plaats Sovana ligt op turfsteenplateau. Dit plateau wordt door loofbossen omgeven en hier vindt men een Romaanse Dom. De marmerstad Carrara is ook een bezoek waard. In deze plaats vindt men de Melkbeek, deze beek is door toedoen van marmerzagerijen helemaal wit geworden. Tijdens een vakantie in Toscane mag een bezoek aan Pisa natuurlijk niet ontbreken. Een fotomomentje voor de wereldberoemde scheve toren hoort er dan natuurlijk ook bij. De steden Siena en Florence bieden de vakantieganger vele bezienswaardigheden die wereldwijd bekend zijn. Ook is het mogelijk om een bezoekje te brengen aan Elba, het grootste eiland voor de kust van Toscane. Op dit eiland verbleef Napoleon een aantal maanden voordat hij werd verbannen naar St. Helena. Het eiland beschikt over groene heuvels en schitterende stranden. Met een veerboot vanuit Piumbino of Livorno is het mogelijk om dit eiland een dag te bezoeken.

Beleef Toscane

Het landschap in Toscane leent zich uitstekend voor wandel- en fietstochten. Tijdens deze tochten zal men zeker genieten van de prachtige natuur in dit gebied. Voor de actieve vakantieganger kan men tijdens een vakantie in Toscane ook tennissen, zwemmen, vissen of bergbeklimmen. Wie houdt van een avondje stappen is ook zeker in Toscane op de juiste plek. In de vele plaatsjes in dit gebied vindt men restaurants, bars en terrasjes. Op het terras kan men kiezen voor een heerlijk Toscaans wijntje of genieten van een streekgerecht. De discotheken vindt men in de wat grotere plaatsen. In Florence kan men heerlijk winkelen, hier bevinden zich vele winkels.